Bogat program ovogodišnjeg "Magdalenja v Knegincu" od idućeg utorka

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.07.2013. 10:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Općina Gornji Kneginec poziva sve zainteresirane na Magdaljenje u Knegincu. Tjedan proslave dana općine bogat je vjerskim, sportskim, kulturnim i zabavnim događanjima, a počinje već u utorak, 16. srpnja.

Iz bogatog programa obilježavanja dana Općine Gornji Kneginec i zaštitnice župe sv. Marije Magdalene vrijedi izdvojiti neka događanja.

Već tradicionalni koncert zbora mladih Agape u pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca održati će se u četvrtak, 18. srpnja s početkom u 19:30 sati. U pastoralnom centru se od petka do nedjelje služe i svete mise trodnevnice. Svečana koncelebrirana misa služiti će se na dan zaštitnice župe, sv. Marije Magdalene, u ponedjeljak, 22. srpnja s početkom u 11,00 sati, uz tradicionalno proštenje kod župne crkve.

Likovna udruga Kula Kneginec se od samog osnutka uključuje u program pa će i ove godine izlagati radove svojih članova u Trgovačkom centru Lumini.

Za sve rekreativce željne dobre zabave organizirana je i tradicionalna Kneginečka biciklijada koja starta u subotu, 20. srpnja s početkom u 10 sati s trga u Turčinu.

Subota je bogata i nogometnim utakmicama kada je finale Kneginečke malonogometne lige na igralištu NK Dubravka u Turčinu, a u Donjem Knegincu malonogometni turnir ulica.

Proslava će kulminirati bogatim zabavnim programom pod velikim šatorom na trgu ispred Općine u Turčinu. Petak, 19. srpnja, rezerviran je za svirku Acoustic banda-

U subotu je zajamčena zabava uz zvijezde hrvatske estrade: Duška Lokina, Krunoslava Kiću Slabinca, Darka Domijana i Željka Krušlina Krušku.

Zagrijavanje počinje već u 18 sati kada vas čeka obilje smijeha uz dramske sekcije kulturno-umjetničkih društava našega kraja.

Fešta se nastavlja u nedjelju uz zanimljivi dječji folklor i glazbeni sastav Kumovi.

Velika završnica je u ponedjeljak, 22. srpnja uz glazbeni sastav Bolero i cjelodnevnu bogatu ponudu hrane i pića.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Komentari