započeo aeropiknik

Brojni špancireri isprobali su simulator letenja na MIG-u 21

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.08.2017. 16:38

Zadnja izmjena: 26.08.2017. 16:42

Jučer je izložbom naoružanja i vojne opreme, koju je u suradnji s Aeroklubom Varaždin organiziralo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske započeo 27. aeropiknik u Varaždinu.

U šatoru Ministarstva obrane, koji je bio postavljen u Ulici Ankice Opolski, posjetitelji Špancirfesta mogli su razgledati naoružanje i vojnu opremu hrvatskih proizvođača te se upoznati s programom – Postani kadet, a posebnu je pozornost pobudio simulator letenja na nadzvučnom borbenom zrakoplovu MIG- 21. Brojni špancireri tako su imali prigodu iskusiti doživljaj leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu te o pilotskom pozivu razgovarati s pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

- Prezentacija koju je Ministarstvo obrane organiziralo na ovogodišnjem Špancirfestu nastavak je izvanredne, dugogodišnje suradnje s Aeroklubom Varaždin, i naše potpore inicijativama civilnog društva u smislu promocije zrakoplovstva i pilotskog poziva – istaknuo je na prezentaciji Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

On je tom prigodom predsjedniku varaždinskog Aerokluba Branku Komaru, uručio odluku ministra obrane Damira Krstičevića kojom će Ministarstvo obrane Republike Hrvatske pružiti potporu Aeroklubu Varaždin pri organizaciji velikog međunarodnog aeromitinga – CIAV 2018., koji će klub organizirati u srpnju sljedeće godine.

 

 

Komentari