Članovi Eko-grupe iz Doma za starije brinu o okolišu

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 14.07.2013. 13:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

Zelene površine oko Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin uređujemo sustavno i stalno, a ne zbog neke prigode jer uredan okoliš na sve korisnike djeluje umirujuće, ističu članovi Eko – grupe koja okuplja 12 korisnika Doma za starije.

- Na svakom su koraku kante za otpad i klupe za odmor korisnika Doma te posjetitelja koji nas tijekom proljeća, ljeta i jeseni mogu vidjeti kako po lijepom vremenu kosimo travu, njegujemo i sadimo cvijeće, zalijevamo nasade i drugo. Inače, svako jutro prvi obilazak zelenih površina obavi Dragica Kušter koja pritom ukloni otpatke – naglasio je Marko Pavičić, jedan od najaktivnijih članova Eko – grupe koja se godinama trudi kreirati izgled cvjetnih gredica, zelenih površina i parka koji okružuju Dom.

Ovih dana pored muških kolega, pune ruke posla s uređenjem okoliša ima i pet dama, a pravi je stručnjak za uzgoj cvijeća Pavica Vuglec (84).
- Obožavam cvijeće koje su u svojim vrtovima imale naše bake. Stoga u cvjetnim gredicama možete vidjeti kako rastu sunčanice, crveni pakujac ili pak žuta pupavica. – kazala je P. Vuglec koja većinu poslova obavlja sama.

No, kada je to potrebno, u pomoć joj priskoče Danijel Jalžabetić, August Šenkiš, Juraj Pažić ili Marko Pavičić. Uz njih, veliku odgovornost ima i Josip Pavlović koji između ostalog brine o redovitom zalijevanju svih nasada.

Komentari