pravni savjeti

Dan otvorenih vrata u varaždinskim javnobilježničkim uredima

Objavljeno: 24.10.2016. 15:44

Foto: Arhiva

Varaždinski javnobilježnički uredi u srijedu imaju Dane otvorenih vrata, kada će ih građani moći posjetiti u vremenu od 10 do 13 sati.

Organizacijom Dana otvorenih vrata Hrvatska javnobilježnička komora želi približiti građanima pravne poslove koje bilježnici za njih obavljaju, kao i pozitivne učinke tih pravnih poslova. 

Javni bilježnici najviše pravnih poslova građanima obavljaju prilikom oblikovanja njihove volje kod svih imovinsko-pravnih odnosa. Tu su i oporuke, ugovori o raspolaganju nekretninama, polozi isprava, novca i stvari od vrijednosti.

Upravo s navedenim pravnim poslovima građani imaju najviše problema, pa će im u sklopu Dana otvorenih vrata javni bilježnici davati korisne savjete.

Građani će na Dan otvorenih vrata moći posjetiti 150 javnobilježničkih ureda diljem Hrvatske te se upoznati s radom i ulogom javnih bilježnika u pravosudnom sustavu.

Dan otvorenih vrata javnobilježničkih ureda organizira se u povodu Europskog dana građanskog pravosuđa, a na poticaj Vijeća notarijata Europske unije koje manifestaciju koordinira na razini Unije.

Komentari