iznimno dugovječno natjecanje

Danas najavljene 60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži koje se održavaju sljedećeg tjedna

Objavljeno: 28.04.2017. 11:50

Zadnja izmjena: 28.04.2017. 11:51

Danas je Županijskoj palači predstavljen program 60. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži koje će održati u srijedu 3. svibnja i u četvrtak 4. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Ova posebna manifestacija još je davnih godina započela u Zagrebu, da bi se nakon jednog desetljeća 1968. godine preselila u Varaždin i nastavila se održavati svake godine. Na ovogodišnjim 60. Glazbenim svečanostima u dva će dana nastupiti rekordnih 46 zborova iz cijele Hrvatske, te ukupno šest zborova iz Varaždinske županije, s ukupno 1700 sudionika.

Turistička nota

Pročelnik natjecanja prof. Stjepan Levanić naglasio je kako će se 60. Glazbene svečanosti održati u više kategorija, a zborovi naše županije nastupit će u A kategoriji učenika do 5. razreda osnovne škole. Oni su na programu već prvog dana natjecanja - u srijedu 3. svibnja. Tog dana u 10.30 u HNK-u upriličit će se i svečano otvorenje ove glazbene manifestacije.

- Ovo je tradicija koja slavi glazbu, kulturu i jedan timski rad jer u zboru nema uspjeha ako nisu svi sinkronizirani tako da je to jedan od segmenata koji su u školi dodana vrijednost. - istaknuo je zamjenik župana Kišić dodavši kako događaj ima i turističku notu jer će mnogi učenici boraviti i prespavati u Varaždinu.

Komentari