Program od 9 do duboko u noć

Danas počinje - evo što izdvajamo iz programa prvog dana Špancirfesta

Objavljeno: 19.08.2016. 08:53

Zadnja izmjena: 19.08.2016. 08:53

Foto: spancirfest.com

Premda na ulicama Varaždina još uvijek na nekim mjestima traju završne pripreme, svega još nekoliko minuta dijeli nas od početka 18. Špancirfesta.

Sve novosti vezane uz ovaj varaždinski, slobodno možemo reći – svjetski poznati festival (najave događaja, intervjue i foto video izvještaje s koncerata), pratite, dakako, na portalu eVaraždin, a u nastavku vam donosimo ono najzanimljivije iz programa prvog dana festivala.

Park kreative – od 9 sati

Danas vas očekuje čak šesnaest radionica, a izdvajamo „Robotiće“ kao prvu radionicu koja počinje u 9.00 sati, a riječ je o Kids’ OpenLab-u u kojem će se izrađivati roboti i razna elektronička bića, te električni instrumenti od povrća i voća! Radionin Kids’ OpenLab će biti prilika da naučite što je struja i kako ju kreativno koristiti u malim količinama za stvaranje novih i originalnih elektroničkih stvorenja. Radionica traje do 13 sati.

Vindiland – od 10 sati

Dječji svijet smješten pod bedemom Staroga grada te pokraj Lančane kule i ove će godine razveseliti najmlađe posjetitelje brojnim kreativnim, zabavnim i sportskim sadržajima te im i ovaj Špancirfest učiniti nezaboravnim doživljajem! Program se otvara u 10.00 sati i traje do 14.00 sati; nakon toga ponovno od 16.00 sati pa do 20.00 sati.

Ulični program – od 17 sati

Započinje sa skupinom Trinity na Franjevačkom trgu. Pola sata kasnije tu će se naći i La Serbindola, na Trgu Slobode nastupit će The Yangsters; od 18.30 u Gundulićevoj Capo 3, a od 19 sati, između ostaloga, u 19 sati možete pogledati Igora Baksu.

Kraljevska zona – Zabranjeno pušenje u 21.00

Kraljevska zona Špancirfesta, kraljevstvo fakat. dobrih emocija, ove godine po prvi puta u parku Starog grada! Miris kave i lagani squeeze & jazz od jutra se šire gustom hladovinom Kraljevske zone Špancirfesta u kojoj u sklopu street food festivala možete isprobati specijalitete nekih od najboljih hrvatskih restorana koji ove godine – prvi puta španciraju! Uživanje u glazbi, hrani i piću Kraljevske zone počinje od 9 sati, a od 14 sati zabava se širina barber show, green beach i whiskey bar – barber show jerza makeover u Polyboy barber shopu nikada nije ni prerano ni prekasno, plaža, jer plažu vole svi, i oni koji ništa ne vole, vole plažu i koktel party, i whiskey, jer popodne uz whiskey bolje je od popodneva – bez whiskeya. U 21 sati nastupa Zabranjeno pušenje.

Navečer 6 koncerata na tri pozornice

Varaždinski komorni orkestar prvi je komorni orkestar osnovan u Varaždinu, a nastavlja tradiciju orkestralnog sviranja koje je prekinuta ukidanjem opernog orkestra HNK u Varaždinu šezdesetih godina 20. stoljeća. Danas će nastupiti s poznatom skupinom TBF u Vili Bedeković u 20 sati. Na Kapucinskom trgu u 21 sat nastupaju popularni Jinxu, a na Pan pozornici Staroga grada u 21 pogledajte i poslušajte Sowas; u 22.30 DUB FX; u 23.59 Kiril Džajkovski feat TK Wonder & MC Wasp.

Uživajte!

Komentari