produbljivanje odnosa

DIPLOMATSKA SURADNJA Lepoglavski dogradonačelnik na svečanoj i egzotičnoj proslavi Dana Indije

Objavljeno: 11.02.2017. 15:33

Zadnja izmjena: 11.02.2017. 15:35

Indijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj proslavilo je 68. godišnjicu Dana Republike Indije i 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa s Hrvatskom. Na svečanom prijemu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu sudjelovao je i lepoglavski dogradonačelnik Hrvoje Kovač.

Njega je pozvao veleposlanik Sandeep Kumar zbog suradnje koju je prošle godine Grad Lepoglava započeo s veleposlanstvom uskoro najmnogoljudnije zemlje svijeta. 

- Proslava našeg prijateljstva izražava se u izazovima koji nas čekaju i prilikama koje moramo tražiti. - rekao je indijski veleposlanik, istaknuvši neke od hrvatskih tvrtki iz raznih gradova - uključujući i naš Ludbreg - koje su započele gospodarsku suradnju sa sve moćnijom Indijom. Ova zemlja vidi i uzajamni interes s Hrvatskom u turizmu, zbog čega su obišli većinu gradova, a među njima i Lepoglavu. 
- Ovakvim diplomatskim sastancima želimo približiti svjetska tržišta našim poduzetnicima koji pak ovim posredstvom mogu ispitati vlastite mogućnosti za svoje nove poslovne ideje. - izjavio je Kovač na ovom svečanom skupu gdje se, između ostalog, čulo i da našu zemlju godišnje pohodi 20-ak tisuća turista iz Indije.

Komentari