povratak poljoprivredi

Dječji vrtić, osnovna škola i Općina surađuju na projektima o uzgoju krastavaca

Objavljeno: 08.03.2017. 13:45

Zadnja izmjena: 08.03.2017. 13:45

Foto: Općina Petrijanec

Budući da je Općina Petrijanec nekad bila sredina u kojoj se od poljoprivrede solidno živjeli, a danas bavljenje poljoprivredom predstavlja veliki izazov, kao i poticanje mladih na bavljenje proizvodnjom hranom, Općina je pokrenula projekt 'Krastavci'.

U projekt su, uz glavne  ciljeve organizirane proizvodnje i osiguranog otkupa u projekt,  bili uključeni učenici i studenti. Mogućnost sudjelovanja učenika u branju krastavaca ima višestruku vrijednost, svojim uključenjem upoznaju se povrtlarskom proizvodnjom, njihov rad se cijeni za što su i nagrađeni, podiže se svijest da se vlastitim  rukama ipak isplati  nešto raditi, a pri tome se druže sa vršnjacima.

Ovih dana dječji vrtić  'Dječji svijet' pokrenuo je projekt također o uzgoju krastavaca pod nazivom 'Mi najmlađi možemo i znamo', u kojem su uključena djeca iz dječjeg vrtića i učenika prvog razreda OŠ Petrijanec pod voditeljstvom odgajateljice Sanje Križanec.

Projekt je bio predstavljen na  regionalnoj smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade RH sa područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske koja se održala 7. ožujka u Križevcima.

Kako bi  djeci približio proces proizvodnje i način uzgoja tog kvalitetnog i ukusnog povrća, djecu iz dječjeg vrtića i OŠ Petrijanec primio je načelnik Vladimir Kurečić.

Proces proizvodnje ispričao je na zanimljiv način, uz prikaz fotografija i ukiseljenim krastavcima. Sva djeca ujedno su krastavce i degustirala uz ukusne sendviče pripremljene posebno za tu priliku.

Komentari