održano u zagrebu

Dubravko Bilić sudjelovao na radionici ''Održivi gradovi i zajednice''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2017. 08:35

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 08:35

U Zagrebu je jučer u organizaciji Udruge gradova u RH i grupe Odraz održana radionica i okrugli stol s temom Održivi gradovi i zajednice, globalni ciljevi održivog razvoja do 2030., a u radu je sudjelovao i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Održiv razvoj gradova uključuje cirkularnu i lokalno orijentiranu ekonomiju, uključiv i održiv promet, socijalnu integriranost te brigu za okoliš.

-S obzirom da u budućnosti želimo da Ludbreg bude održiv grad budućnosti ovakvi susreti dio su naših priprema u ostvarivanju toga ciljla. Gradovi budućnosti moraju svojim žiteljima ponuditi održive, sigurne, pristupačne i priuštive javne usluge poput čiste energije, čistog okoliša koji uključuje cjelovitu brigu o otpadu, kanalizacijskom sustavu te dostupnu zdravu vodoopskrbu, brigu o javnom zdravlju, pristup zelenim prostorima (parkovi, šetnice, dječja igrališta) koji su javni, sigurni i uključivi te siguran, pristupačan i održiv prometni sustav. - rekao je Bilić

Dodao je kako se u Ludbregu već puno napravilo na stvaranju sustava gospodarenja otpadom koji ne zagađuje grad,te da se smanjila potrošnja struje u javnim zgradama i sustavu rasvjete za više od 50 posto.

- Uskoro započinjemo s projektom aglomeracije Ludbreg kojim bismo trebali riješiti sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na cijelom području grada, a još jedan važan cilj koji nam se nameće jest pitanje prometa.- napomenuo je Bilić

 

Komentari