vrijedni vatrogasci

DVD Imbriovec proslavio 80.-godišnjicu djelovanja

Objavljeno: 04.05.2017. 11:09

Zadnja izmjena: 04.05.2017. 11:12

Foto: arhiva DVD Imbriovec

Prvog je svibnja DVD Imbriovec organizirao Dan otvorenih vrata povodom 80. godišnjice djelovanja i u više od destak pokaznih vježbi pokazao svojim mještanima da paze na njih.

Značajan datum u povijesti Imbriovca bio je 16. veljače 1937. kada je nekoliko entuzijasta, na čelu sa Franjom Baisom, osnovalo Dobrovoljno vatrogasno društvo. Danas DVD Imbriovec broji 60 članova, a posebno su ponosni na njih 17 najmlađih od 6 do 12 godina.

- "S djecom smo počeli raditi tek prošle godine uvidjevši da bez podmladka nemamo budućnost. Dosad smo imali 200 treninga, a jedino smo društvo koje s djecom radi cijele godine – u ljeti vježbe na otvorenom, zimi organiziramo igraonice. Naši najmlađi članovi sudjelovali su i na pet natjecanja i postigli zavidne rezultate." - rekao je predsjednik DVD-a Rajko Solar.

DVD Imbriovec na Praznik rada je u suradnji s članovima DVD Prečko iz Zagreba i varaždinskom profesionalnom vatrogasnom postrojbom odradio više od desetak pokaznih vježbi, a kako je to bilo pogledajte u fotogaleriji .

 

Komentari