Pokazali spremnost i brzinu

DVD Nedeljanec – Prekno ugasio "požar" u Nedeljancu - izvedena javna vatrogasna vježba

DVD Nedeljanec – Prekno

Objavljeno: 07.07.2016. 08:40

Zadnja izmjena: 07.07.2016. 08:42

Foto: DVD Nedeljanec – Prekno

DVD Nedjeljanec – Prekno izveo je javnu vatrogasnu vježbu na primjeru požara u objektu. Požar je tako navodno izbio u dvije trgovine 2. srpnja oko 17 sati.

Po uočavanju „požara“ u skaldištu samoposluge (zamrzivač i zahvaćena krovna konstrukcija), djelatnica poziva Centar za zaštitu i spašavanje, koji telefonski poziva članove interventne postrojbe DVD-a Nedeljanec – Prekno, a po procjeni opasnosti poziva i postrojbe susjednih DVD-ova.

Dolaskom na mjesto dojave vatrogasci isključuju plinsku instalaciju u glavnom priključnom ormariću i dovod električne energije na glavnom priključnom ormaru, a dvoje vatrogasaca sa zaštitnim aparatima ulaze u objekt na izviđanje. U međuvremenu su zaposlenici i zatečeni kupci izašli iz prostorija.

Zapovjednik utvrđuje da je prostoru skladišta povrijeđena osoba s opeklinama i prijelomom noge. Uočeni požar u skladišnom prostoru je lokaliziran. Centar za zaštitu i spašavanje pozvao je Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Vatrogasci izvlače ozlijeđenog kupca, a djelatnici tima hitne medicine pružaju prvu medicinsku pomoć. Također, na mjesto požara dolazi ophodnja prometne policije, koja zbog skučenog prostora i veoma prometne državne ceste preuzima regulaciju prometa uz dvoje vatrogasaca pripadnika domaće interventne jedinice. Na požarište su stigle interventne postrojbe DVD-a Vidovec, Tužno i Gojanec.

U vrijeme odvijanja vježbe dogodila se nepredviđena realna situacija. Na dvije prometne nesreće, koje su se zbile i Vidovečkoj ulici u Domitrovcu, operativni centar je na intervenciju pozvao je DVD Vidovec.

Komentari