"Najbolja fotografija" najboljih učenika i mentora

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.06.2013. 07:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Gospodarska škola Varaždin ovaj je vikend bila domaćin svečanosti na kojoj su najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim mentorima i voditeljima Centara izvrsnosti dodijeljene diplome i priznanja za ostvarene uspjehe na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima u školskoj godini 2012./2013.

Već tradicionalno, kao podsjetnik na ovu svečanu dodjelu diplomi i priznanja, održano je i zajedničko fotografiranje za "Najbolju fotografiju" školske godine 2012./2013. tijekom koje je na državnim natjecanjima sudjelovalo ukupno 279 učenika s područja Varaždinske županije, pri čemu je osvojeno čak 51 prvo mjesto, 38 drugih mjesta te 49 trećih mjesta.

Na međužupanijskim natjecanjima osvojena su ukupno 48 prva mjesta, a na županijskoj razini, na kojoj je ukupno sudjelovalo 2533 učenika, čak 193 prvih mjesta.

Inače, u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije u školskoj godini 2012./2013., sukladno propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održana su natjecanja i smotre na školskoj, županijskoj i državnoj razini u trideset i sedam predmetnih područja, glazbi, strukovnom obrazovanju i sportu.

Masovnost sudjelovanja učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije na svim razinama natjecanja i smotri, te izvrsni rezultati učenika ostvareni na državnim natjecanjima, po čemu je u samom hrvatskom vrhu, potvrda su kvalitetnog i kontinuiranog odgojno obrazovnog rada na području Varaždinske županije koji se kontinuirano unapređuje kroz projekte dodatne nastave s nadarenim učenicima kroz Centre izvrsnosti, zatim učeničko zadrugarstvo, eko škole te niz pojedinačnih programa i projekata.

Komentari