Elkom kup Ivanec 2011: Lepoglavska rapsodija na 'čaroliji'

Objavljeno: 10.01.2011. 16:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: e-ivanec.com

S obzirom da su već susreti po skupinama, te osmine finala, u najvećem dijelu nudili posebnu draž, totalnu neizvjesnost do samog kraja izdržljivosti živaca svih sudionika, kakvu jedino i samo nogomet može pružiti, očekivanja za četvrtfinale bila su još veća. I nisu iznevjerena. Piše e-ivanec.com

Baš kao i u subotu, i prve dvije nedjeljne utakmice igrali su nogometaši iz Lepoglave. U prvoj polufinalnoj veterani protiv Policijske postaje Ivanec, a u drugoj mladi igrači u seniorskoj konkurenciji protiv Crvene Ruže, i još jednom oduševili, ponovno izbacivši favorita, te pokazavši da je njihov plasman u polufinale sve, samo ne slučajnost.

Finale pak su izborili njihovi stariji kolege, koji su u strašno napetoj utakmici pobijedili moćnu momčad Policijske postaje Ivanec, za koju su nastupili i neki bivši igrači Dinama i Varteksa, a golovi su padali periodično. Najprije je spretni Željko Geček dva puta, u 7. i u 9. minuti, iskoristio pomutnju u obrani suparnika i Lepoglavčane ekspresno doveo u, činilo se, sigurno vodstvo, no već je u slijedećem napadu Mario Medenjak smanjio na 2:1. Do odmora su Danijel Hrman i Dejan Plantak, u 16. i 17. minuti, preokrenuli rezultat, a u nastavku se igralo otvoreno i vrlo borbeno sa obje strane.

PP Ivanec je željela zaključiti susret još jednim golom, a Lepoglava poravnati, pa i povesti. Na kraju su svoj naum realizirali Lepoglavčani, a sve to uspjelo im je u 35. minuti, u razmaku od nekoliko sekundi, kada se Darko Gladović dvaput našao na pravim mjestima i, opet, preokrenuo rezultat, ali sada u korist Lepoglave.

U zadnje minute ušlo se sa šestim igračem u polju PP Ivanec, no to im nije pomoglo, a čak su i u zadnjoj minuti 'uspjeli' dobiti i crveni karton. Ipak, napadali su do kraja i nekoliko sekundi do okončanja susreta najprije pogodili stativu, da bi zatim Zvonimir Brlenić bravuroznom obranom sačuvao prednost Lepoglave i uveo je u finale, gdje je čeka pobjednik susreta IPA Zagreb – Cvetlin, koji se igra iduće subote.

Mladi Lepoglavčani očito ne znaju (ili možda neće) drukčije nego 'na iglama' držati svoje navijače cijele susrete, kojih se tijekom prve dvije utakmice okupilo blizu 400, a pobjede ostvarivati u više nego šokantnim završnicama. Tako je bilo i ovoga puta, u izjednačenoj su utakmici ipak bili nešto raspucaniji, pogodili dvije prečke, a da nisu postigli gol najzaslužniji je vratar Dejan Repinc, ponovno najbolji igrač Crvene Ruže.

Do kraja se došlo bez pogodaka, a u sedmercima je ključnu ulogu odigrao Matija Žuliček, nametnuvši se u novog heroja Lepoglave, s obzirom da je obranio udarac Mladena Šereka, dok su Viktor Eršegović, Karlo Murić i Marko Žuliček bili precizni, i zasluženo uveli Lepoglavu u polufinale, što je izazvalo pravi 'prolom' na tribinama...

Više na e-ivanec.com.


Rezultati, nedjelja, 9.01.2011.

Polufinale veterana: Lepoglava – Policijska postaja Ivanec 4:3 (2:3).

Četvrtfinale seniora: NK Lepoglava – Crvena Ruža 3:2, 7m (0:0) ASO Ponos – Gorup d.o.o. 4:2 (2:1) Caffe bar Gool – Liberty & Plavi 9 1:2 (0:1) Policijska postaja Ivanec – MNK Novaki 3:0 (1:0)

Raspored i satnice, subota, 15. siječanj

16:20 ŽNK Lepoglava – UŠR Cvetlin (ekshibicija) 17:10 NK Ivančica – NK Dinamo (U – 14) (ekshibicija) 18:00 Liberty & Plavi 9 – ASO Ponos 18:50 IPA Zagreb – Cvetlin 19:40 Policijska postaja Ivanec – NK Lepoglava.


Tekst i foto: e-ivanec

Komentari