srednja škola novi marof

eTV: Novi način učenja matematike i prirodoslovlja - predstavljen projekt "Čista petica"

Objavljeno: 17.10.2016. 12:31

Zadnja izmjena: 17.10.2016. 12:52

Foto: Sonja Ognjenović

Predstavljene su odrađene aktivnosti na projektu „Čista petica“ Srednje škole Novi Marof. Radi se o kurikulumu novih fakultativnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja za srednje škole: „Matematika u svakodnevnom životu“, „Meteorologija i klimatologija“ i „Farmacija i botanika“, a koji su izrađeni u sklopu projekta.

Projekt je prošao na natječaju za gimnazijske programe, odnosno programe STEM područja. Srednja škola Novi Marof bila je treća po bodovima.

- Cilj projekta je da te predmete približimo bolje učenicima, da im bude užitak raditi. Tu su nove metode rada, gdje je u centru zbivanja učenik, gdje će oni na svojim zaključcima, na svojim saznanjima zapamtiti to za cijeli život, a ono što uče na redovitoj nastavi je nešto što se primjenjuje u svakodnevnom životu - objasnila je Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof

Predmeti će biti ponuđeni učenicima sljedeće školske godine, ali će im profesori već ove godine prikazati na koji način će se učiti u tim predmetima. Vrijednost projekta je 953 tisuće kuna, a financira ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno Agencija za odgoj i obrazovanje.

Nove kurikulume izradile su radne skupine sastavljene od profesora iz partnerskih srednjih škola, stručnjaka za meteorologiju te profesora Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. Novi predmet iz matematike omogućava lakše savladavanje nastavnog gradiva koje većina učenika smatra teškim. Znanja iz geografije i fizike približit će se učenicima kroz interdisciplinarni predmet „Meteorologija i klimatologija“, dok će znanja iz biologije i kemije učenici lakše savladavati kroz interdisciplinarni predmet „ Farmacija i botanika“.

 

Komentari