čeka se odgovor ministarstva

eTV/FOTO: 7. mjesni odbor nema popularne buseke, gradonačelnik Habuš moli građane za strpljenje

Objavljeno: 02.12.2016. 20:27

Zadnja izmjena: 02.12.2016. 20:30

Foto: Petra Mlinarić

Glavna tema današnjeg okupljanja građana u 7. mjesnom odboru u Biškupcu bili su varaždinski buseki, odnosno, činjenica što je to područje grada zaobišla linija buseka.

Okupljanju građana se pridružio predsjednik 7. mjesnog odbora, Juraj Rožić, ali i gradonačelnik Goran Habuš zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam, Mariom Sambolcem.

Na primarni upit, zašto nema buseka u Biškupcu, gradonačelnik se osvrnuo na samu izradu nove koncesije kojom su buseki i omogućeni, a koja je izrađena prateći podatke prethodne koja nije bila suviše profitabilna.

- Tako su se prilikom izrade nove koncesije maknule stare neisplative linije, a jedna od njih je bila i ona u Biškupcu. - rekao je gradonačelnik.

Budući da je koncesija odobrena na 5 godina i u tijeku je njena provedba, gradonačelnik je naveo kako se prema zakonu ona prvih 6 mjeseci ne smije se mijenjati.

 - Tražili smo od Ministarstva prometa mišljenje da li dodatak linije, stajališta ili promjena rute utječe na uvjete koncesije. - rekao je gradonačelnik i dodao kako Ministarstvo prometa još nije odgovorilo, te da će se u krajnjem slučaju pričekati još 4 mjeseca. 

Navedena objašnjenja su potaknula raspravu građana i brojne upite koji su se odnosili na  pomanjkanje linije buseka, ali i dodatna autobusna stajališta.

- Najviše koristi imaju ljudi oko nas, sva sela, njima je najljepše dok je Biškupec selektiran - rekla je građanka ovog područja Varaždina.

No, okupljeni građani su također skrenuli i pozornost na mišljenje upućeno Ministarstvu, te napomenuli kako bi bilo potrebno kontaktirati ih svakodnevno u cilju što bržeg dobivanja odgovora, s čime se složila i Natalija Martinčević, gradska vijećnica iz stranke Reformista.

 

 

 

Komentari