glazbena škola varaždin

eTV|FOTO Preko 500 puhača danas započelo Woodwind & Brass međunarodno natjecanje

Objavljeno: 23.03.2017. 13:52

Zadnja izmjena: 23.03.2017. 13:54

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Glazbenoj školi Varaždin svečano otvoreno 3. međunarodno natjecanje puhača Woodwind & Brass. Sve do 31. ožujka točno 552 glazbenika natjecat će se za prestižne nagrade.

Natječu se i učenici/studenti do 19 godina starosti i glazbenici u dobi od 19 do 36 godina, bez obzira na glazbenu naobrazbu i nacionalnost. Njihove će nastupe budnim okom pratiti i ocijeniti tročlani međunarodni žiri, a najbolji će dobiti i novčane nagrade u iznosu od 200 do 1000 eura. No, svim sudionicima iznimno je važno makar se pojaviti na ovom prestižnom glazbenom natjecanju, a dobivanje visokih ocjena ulaznica je za uspješnu glazbenu karijeru.

Natjecanje je službeno otvorio dožupan Alen Kišić koji u ovom dolasku brojnih inozemnih glazbenika - i njihovom desetodnevnom boravku u Varaždinu - vidi i izvrsnu priliku za turističku promociju Varaždina. Najzanimljivije trenutke s današnjeg otvaranja pogledajte u našoj fotogaleriji, a spremili smo i eTV prilog u kojemu možete poslušati jedan od sjajnih nastupa kakvi nas očekuju u ovih desetak dana natjecanja.

 

Komentari