Eurodyssée: Dožupan Kišić primio sudionice programa razmjene mladih

Piše: Ivana Dreven

Objavljeno: 12.07.2013. 12:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

Zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić primio je u petak, 12. srpnja u Županijskoj palači sudionice programa Eurodyssée koje borave u Varaždinskoj županiji.

Eurodyssée je međuregionalni program Skupštine europskih regija kojim se provodi razmjena mladih u dobi od 18 do 30 godina. Oni u razdoblju od 3 do 7 mjeseci borave u nekoj od regija programa kako bi stekli profesionalno iskustvo, učili jezik te upoznali regije i države u kojima borave.

U Varaždinskoj županiji na razmjeni su Marjolène Viala iz Francuske te Ana Ramon i Elena Zafra Saura iz Španjolske. Ana Ramon radno iskustvo stjecala je u Turističkoj zajednici Grada Varaždina, Elena Zafra Saura u Tehnološko inovacijskom centru Superna, a Marjolène Viala je radila u Nezavisnoj udruzi mladih NUM Lepoglava na različitim projektima za mlade.

Kako je ovom prilikom napomenuo zamjenik Župana Alen Kišić, Varaždinska županija članica je Skupštine europskih regija od 2001. godine, a u programu razmjene sudjeluje od 2006. godine.

- Od svih hrvatskih županija jedino Varaždinska županija, uz Istarsku županiju, kontinuirano od 2006. godine provodi program Eurodyssée. Do sada smo imali ukupno 56 razmjena, 28 naših kandidata boravilo je u Austriji, Belgiji, Španjolskoj, Portugalu i Francuskoj, a isti broj stranih kandidata boravio je u našoj županiji. Jako smo zadovoljni ovim programom i nastavit ćemo s njegovim provođenjem - rekao je Kišić.   

Također je napomenuo kako se razmjena u sklopu programa Eurodyssée pokazala korisnom i uspješnom, jer doprinosi promoviranju turizma hrvatskih županija i suzbijanju predrasuda te jača međuregionalnu suradnju.

Ana Ramon, Elena Zafra Saura i Marjolène Viala rekle su da im se svidio Varaždin i ljudi koji ovdje žive te da su uživale u svom boravku, tijekom kojeg su naučile mnogo o ovim krajevima.

Komentari