sjednica je održana danas

Evo najvažnijih informacija sa sjednice Općinskog vijeća u Trnovcu Bartolovečkom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2017. 20:23

Zadnja izmjena: 19.09.2017. 20:27

Vijeće Općine Trnovec Bartolovečki je na danas održanoj sjednici, većinom glasova prihvatilo izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, zatim izvješće načelnika za isto to razdoblje kao i izvješće o radu trgovačkog društva Čistoća za 2016. godinu, koje je dobilo potporu svih vijećnika. Vijećnici su prihvatili i važan dokument u slučaju neke od prirodnih katastrofa, a radi se o Procjeni rizika od velikih nesreća za Općinu Trnovec Bartolovečki.

Što se tiče izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, nešto kasnije raspisivanje natječaja za sredstva fondova Europske unije preko fonda Ruralnog razvoja, nego što je bilo najavljeno, utjecalo je na slabije izvršenje proračuna. Ovdje se ne radi samo o Općini Trnovec Bartolovečki nego i o nizu gradova i općina širom Hrvatske koji su prijavili projekte na natječaj, a koji je još uvijek u tijeku.

Također, načelnik Šamec dobio je podršku za izvješće o svom radu u prvoj polovici ove godine. U sklopu izvješća treba istaknuti prvu faza rekonstrukcije Dravske ulice u naselju Trnovec.

– Nakon što je Varkom u siječnju stavio u rad kanalizacijski sustav u naselju Trnovec,dalje se planira izgradnja kanalizacijskog sustava za još tri ulice. Dogovoren je i početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže na relaciji Šemovec-Štefanec za što je već pripremljena potrebna dokumentacija – kazao je Šamec.

Također, u naselju Šemovec asfaltira se odvojak ulice dok je u Bartolovcu srušena dotrajala zgrada (zadružni dom) u Varaždinskoj ulici, a na istom mjestu planira se izgradnja novog trga.

Dodajmo i da su vijećnici prihvatili izvješće o radu tvrtke Čistoća za prošlu godinu te Procjenu rizika od velikih nesreća za Općinu Trnovec Bartolovečki. Radi se o vrlo važnom dokumentu koji predviđa moguće nesreće odnosno prirodne katastrofe na području Općine.

 

Komentari