potpisivanje ugovora

eTV/FOTO: 68 NOVIH STIPENDIJA Petar: 'Ova stipendija mi olakšava život na faksu!'

Objavljeno: 28.12.2016. 10:10

Zadnja izmjena: 28.12.2016. 10:29

Foto: Petra Mlinarić

U tekućoj školskoj, odnosno akademskoj godini Varaždinska županije ja odobrila  68 novih stipendija, kako učenicima srednjih škola, tako i studentima koji su danas u Skupštinskoj palači prisustvovali službenom potpisivanju ugovora o stipendiranju.

Prilikom potpisivanja ugovora Josipa Lendl, učenica Medicinske škole je istaknula kako joj sama stipendija puno znači, budući da se njezino obrazovanje u velikom dijelu sastoji i od praktičnog dijela te je potreban i prijevoz, te će iz stipendije podmirivati i kartu, a roditelji neće morati toliko izdvajati. 

- Stipendija najčešće odlazi samo na stvari koje mi trebaju za školu. - rekla je Josipa.

Brucoš Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Petar Mehić dodao je kako je studiranje predivno razdoblje života, no to razdoblje treba financirati  i ova stipendija značajno olakšava život na faksu.

- Treba se hraniti, treba se oblačiti, treba kupiti knjige, a budući da nemamo vremena raditi, stipendija je odlična u tom dijelu.  - rekao je Petar.

Varaždinska županija ove godine je dodijelila 68 novih stipendija, kako učenicima srednjih škola, tako i fakulteta. Od tih, 30 stipendija ide za deficitarna zanimanja kao što su studiji matematike, fizike, medicine i ostalih koje je županija odabrala u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, dok je ostali dio dodijeljen prema socijalnim kriterijima Povjerenstva.

- S tih 68 prelazimo brojku više od 200 koliko će ove godine primiti studenti, a studenti će dobivati 700 kuna, dok će učenici 300. - rekao je župan Predrag Štromar i za kraj dodao kako su sretni roditelji koji imaju studenta.

Komentari