subota na korzu

FOTO: Humanitarnoj akciji Rotaract kluba i Zaklade Ana Rukavina odazvali su se brojni građani

Objavljeno: 18.03.2017. 14:36

Zadnja izmjena: 18.03.2017. 15:06

Foto: Petra Mlinarić

Rotaract klub Varaždin je danas u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina organizirao akciju dobrovoljnog darivanja uzoraka krvi za tipizaciju.

Radi se o akciji u kojoj se građani popunjavanjem pristupnice i donacijom uzorka svoje krvi upisuju u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te postaju potencijalni darivatelji koštane srži koja može spasiti život oboljelima od teških bolesti poput leukemije.

Predstavnica Rotaracta, Ana Herceg, istaknula je kako se akcija organizira povodom obilježavanja Svjetskog Rotaratact tjedna. U namjeri da održe akciju humanitarnog karaktera, kontaktirali su Zakladu Anu Rukavinu i tako su nastavili zajedničku suradnju. Naime, Rotaract i Zaklada Ana Rukavina su već udružili snage 2012. godine kada se upisalo čak stotinu ljudi.

- Ovo nam je zapravo druga suradnja s Rotaract klubom iz Varaždina, no, u Varaždinu smo već 6. put te se sveukupno upisalo čak tisuću ljudi. Danas, u svega sat vremena se već upisalo četrdesetak ljudi, a do kraja akcije organizatori su predviđali i do 60 upisanih građana. - objasnila nam je Marija Stapar iz Zaklade Ana Rukavina.

Komentari