jedinstven na španciru

FOTO Jeste li vidjeli i posjetili najzeleniji štand s najzelenijom pričom na Španciru?

Objavljeno: 20.08.2017. 16:25

Zadnja izmjena: 20.08.2017. 16:26

Foto: Jelena Pintar

Šetajući ulicama i špancirajući se, zasigurno ste vidjeli mnoge štandove koji prodaju uobičajene stvari. Mi smo naišli na jedan koji je sasvim jedinstven. Ovaj štand ne nudi samo nešto što je uistinu posebno, već i svoju priču. Onu najzeleniju....

Tamo su nas dočekale dvije simpatične djevojke, a jedna od njih je i Mateja Kuhar - kreatorica ove ideje i vlasnica tvrtke Fabula, tvrtke koja proizvodi najzeleniju olovku i to na čitavom svijetu. Ako ste jutros popili kavu, ova priča će vas inspirirati da sagledate stvari i iz drugog kuta. Najposebnija olovka na svijetu napravljena je od otpadnih materijala iz kafića i cvjećara: kave, čaja i cvijeća. Kada šiljite olovku, stavite ošiljke u teglu s cvijećem jer će ono njegovati biljku. Međutim, tu priči nije kraj, na vrhu same olovke nalazi se sjeme koje možete kasnije i posaditi.

- Ideja je spoj bakinog starog savjeta o njezi biljaka zocom od kave i svakodnevnog korištenja olovke kao sredstva inspiracije profesionalnih kreativaca. - kaže nam je Mateja i nadodaje kako na Špancirfestu uživa pričati Fabulinu Zelenu priču, inspirirati kreativce te djeci pričati kako su eko-heroji Zelenkapice i Vuča dobili ideju.

Fabula, organska olovka ima i svoj poseban dizajn koji je dostupan u raznim personaliziranim verzijama pakiranja pa može biti i idealan poslovni poklon. O orginalnosti ove ideje govore i brojne nagrade 'Red Dot Award' - za najbolji dizajn i poslovnu ideju, olovka je inovativni reciklirani hrvatski proizvod koji je i patentiran.

- Kad dođete do Fabulinog štanda osim priče i dobrog proizvoda otići ćete inspirirani, to vam garantiramo. - poručuje Mateja.

Komentari