zaklada ana rukavina

FOTO Nogometaši NK Varaždin u akciji za spas Nikole Pokrivača

Objavljeno: 09.06.2017. 11:39

Zadnja izmjena: 10.06.2017. 17:02

Foto: Jelena Pintar

Kao što smo već ranije najavili, danas se na stadionu Varteksa, u suradnji s Nogometnim klubom Varaždin održava akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Tim su povodom sudjelovali i nogometaši NK Varaždina koji su došli dati potporu Nikoli Pokrivaču.

>> Upišite se u registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pomognite oboljelom Nikoli Pokrivaču

Akcija se provodi i u suradnji s Općinom Sveti Martin na Muri u Svetom Martinu na Muri. Ove akcije upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira potaknuta teškom životnom pričom našeg bivšeg nogometnog reprezentativca, 31-godišnjeg Nikole Pokrivača oboljelog od Hodgkinovog limfoma kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, ali i za sve oboljele osobe diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.

- Vrlo je važno da se ljudi upišu u Registar, odprilike je šansa da vam netko odgovara 1:100 000. Dio uzoraka šalje se većinom u Hrvatsku, ali jedan dio i u inozemstvo. Nije bitna čak ni koja ste krvna grupa, a bilo bi super, ali nije nužno, bitni su ti antigeni nosivosti koji moraju u potpunosti odgovarati s oboljelim. Bitno je da ste potpuno zdravi, a sam proces uopće ne boli, a može nekome spasiti život. - kaže Marija Stapar, koordinator za medije i akcije Zaklade Ane Rukavina.

Na Varteksovom stadionu, okupili su se nogometaši NK Varaždina koji su ispisali na papiru 'Svi smo mi Nikola' kao potpora Nikoli.

- Zajedno smo se transferirali iz Varteksa u Dinamo, bili smo cimeri pola godine, poznajem ga ko karakternog dečka, borca na terenu, dobrog dečka van terena i mislim da mu taj karakter danas pomaže u bolesti i ako netko može da se spasi to je sigurno Nikola. - poručio je Dario Jertec, nogometaš NK Varaždin.

Akcija u Varaždinu održat će se na gradskom stadionu NK Varaždina (Zagrebačka 94) sve do 12 sati, a u Nikolinom rodnom Svetom Martinu na Muri od 15:30 do 17:30 u kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri (Trg Svetog Martina 7).

 

Komentari