kreativni i talentirani učenici

FOTO: Otvoren Lidrano za srednje škole - učenici svojim interpretacijama pokazuju svu ljepotu jezika

Objavljeno: 15.02.2017. 18:16

Zadnja izmjena: 15.02.2017. 18:17

Foto: Petra Mlinarić

Nakon prijepodnevnog otvaranja Lidrana za osnovne škole u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, u poslijepodnevnim satima otvoren je i Lidrano za srednje škole kojem je domaćin varaždinska Prva gimnazija.

Ravnateljica škole, Janja Banić istaknula je zadovoljstvo činjenicom kako se Prvoj gimnaziji ponovno pružila prilika da bude domaćin ovog kreativnog natjecanja, a isto tako kako vjeruje da će svi prisutni i sljedeće godine uživati u bogatstvu, kreativnosti i talentu mladih ljudi.

Stručno povjerenstvo će danas donijeti odluke, što im zasigurno neće biti lako, ali, kako ističe ravnateljica, najvažnije je da sudionici natjecanja u onome što imaju i što rade osjećaju veliko zadovoljstvo, a mentori su uvijek dostupni kako bi pružili podršku i koristan savjet.

Zamjenik župana, Alen Kišić, službeno je otvorio i Lidrano za srednje škole, te posebno naglasio kako je danas, u vrijeme interneta, Facebooka i drugih društvenih mreža u jeziku prisutno mnogo stranih riječi, te da je pohvalno što učenici uspiju sačuvati i svoj jezik.

- Da bi volio tuđe, moraš poštovati svoje. – rekao je Kišić i nadodao kako su upravo te riječi glavna poruka koja se na Lidranu ponavlja svake godine iznova, a isto tako, svake godine iznova se na natjecanju divimo našem jeziku, a pogotovo onome kako učenice i učenici interpretiraju u svojim nastupima, novinarskim tekstovima ili radijskim emisijama.

Naime, na Županijskoj smotri 'Lidrano' za srednje škole  sudjeluje 36 radova u kategoriji literarnih radova, 24 samostalnih novinarskih radova, 6 školskih listova te 5 radio emisija u kategoriji radijski izraz.

 

Komentari