u prekrasnom ambijentu

FOTO Proštenje na blagdan Svetog Lovre u cestičkom Lovrečanu nakon mise nastavilo se vatrogasnom zabavom

Objavljeno: 16.08.2017. 15:06

Zadnja izmjena: 16.08.2017. 15:06

Proslava blagdana svetog Lovre u kapeli ponad Lovrečana održava se na najbližu nedjelju pa je tako bilo i ove godine, 13. kolovoza 2017. Na padini podno kapele je najstarije cestičko groblje, a potom se prema vrhu s jugoistočne strane nalaze vinogradi. 
Već od deset sati cesta prema crkvi bila je puna hodočasnika, a brojni vlasnici vinograda i klijeti došli su kapeli s gornje strane.  Svečanu koncelebriranu misu s početkom u 11 sat predvodio je i održao prigodnu propovijed križovljanski župnik  vlč. Zorislav Šafran, a u misnom slavlju sudjelovao je i vlč. Mario Filipović, župnik na župi sv. Barbara Natkrižovljan. Pod misom pjevao je, uz pratnju na orguljama orguljaša Marijana Županića, zbor župe Uzvišenja sv. Križa Križovljan, a misna čitanja, psalam i molitvu vjernih pročitali su mladi iz tog dijela župe, Albina Korotaj, Melanija Šestanj, Mateo Rožmarić i Kristijan Županić.
Vrijedni vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava, uz zgradu vatrogasnog doma,  za brojne hodočasnike i posjetitelje osigurali su dovoljne količine raznog pića, a u ponudi je bila i kotlovina koja se pripremala od jutarnjih sati. Mogućnost okrjepe bila je i na brijegu, kod nekadašnje zgrade "kapelske hiže", danas grobne kućice, a čar proštenja upotpunili su i brojni štandovi postavljeni s obje strane ulice Svetog Lovre. Tu su se mogle nabaviti razne potrepštine za domaćinstvo, igračke i ostala roba. Dosta je posjetitelja došlo i na tradicionalnu vatrogasnu zabavu koja se nastavila u popodnevnim satima.

Komentari