slavlje u centru svijeta

FOTO Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja obilježen Dana grada Ludbrega

Objavljeno: 19.03.2017. 16:47

Zadnja izmjena: 19.03.2017. 16:49

Foto: Viktor Hranić

Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja zaslužnima danas je proslavljen Dan grada Ludbrega, koji pada na blagdan svetoga Josipa. Ludbrežani su se mogli podsjetiti na brojne projekte i uspjehe grada u posljednjih 20-ak godina te odati priznanje svojim najzaslužnijim sugrađanima.

Pred brojnim gostima - poput saborskog zastupnika Anđelka Strička - gradonačelnik Dubravko Bilić zahvalio se generacijama Ludbrežanki i Ludbrežana koji su gradili ovaj grad prema onome što je danas - najljepši, najbolji i najrazvijeniji mali grad sjeverne Hrvatske.

- U ovome dijelu naše županije centar smo poduzetništva i obrtništva, centar odgoja i obrazovanja, centar turizma -  ali ponajprije smo centar inovativnosti, tolerantne demokracije u kojem svi, bez obzira na uvjerenja, podrijetlo i opredjeljenja, imaju jednake šanse razvijati svoje živote u punini njihovih potencijala. - istaknuo je Bilić u svom govoru.

Nakon svečanog govora, dodijeljena su brojna priznanja svima onima koji su u Ludbregu ostavili svoj pozitivni trag. Priznanja su dobili maratonac Tihomir Cenko, darivatelj krvi Zdravko Gložinić, učiteljica Đurđa Novak, udomiteljski par Lidija i Đuro Jančić te pčelar Stjepan Žganjer kao oni koji dali osobni pečat svom gradu. 

Plakete su dobile ustanove, klubovi i tvrtke centar Kovačić, hrvački klub Ludbreg, pjevačko društvo mladih Trinitas, športski nogometni klub Poljanec i domu za starije osobe Čukovec.  Sasvim očekivano je nagrada grada Ludbrega dobila zlatna olimpijka Sara Kolak, koja je prošlogodišnjim sportskim uspjesima zauvijek ušla u povijest našeg sporta. Nagradu za životno djelo dobio je Đuro Bohnec, poznati mljekar koji i u vrijeme današnje krize mljekarstva zapošljava 50 ljudi. Dodijeljena su i priznanja najboljim osnovcima i srednjoškolcima - Gašparu Haramiji i Ivan Jovanoviću. Najzanimljivije trenutke današnjeg svečanog skupa pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari