napredna školska kuhinja

FOTO U posjetu školi koja djecu poslužuje kuhanom hranom - i jedina povećava broj razrednih odjela

Objavljeno: 17.03.2017. 12:37

Zadnja izmjena: 17.03.2017. 12:40

I dok učenici u školskim kantinama najčešće dobivaju suhu hranu za obrok, školska kuhinja koja opskrbljuje djecu Osnovne škole Sračinec i područne škole u Svibovcu Podravskom priprema ukusnu kuhanu hranu.

S obzirom na dugu suradnju s općinom Sračinec - koja na to nije zakonski obvezatna - posjetio ih je i načelnik Božidar Novoselec. A na meniju tog su dana bili riža i piletina. 

- Odlična suradnja počela je daleke 1999. godine kada smo dogradili sportsku dvoranu, što smo nastavili dogradnjom novih učionica i uvođenjem jednosmjenske nastave. Kad s druge strane imate partnera kakav je ravnateljica Valec, možete raditi velike stvari. - izjavio je Novoselec, dodajući kako su opremili i informatičku učionicu s 14 računala te nabavili projektore, ploče, pribor za geometriju i štošta drugog.

Da je ulaganje palo na plodno tlo dokazuju i rezultati s natjecanja, gdje Osnovna škola Sračinec iz godine u godinu ima nekoliko predstavnika na državnim natjecanjima, ponajviše iz fizike, kemije i hrvatskog jezika. Ova je škola posebna i po tome da je jedina škola na području županije koja je na početku školske godine morala povećati broj razrednih odjeljenja, ali zbog toga postaje sve tjesnija i zahtijevat će proširenje.

- Mogu samo izraziti zadovoljstvo što radim u ovoj općini, koja nas prati, želi znati naše rezultate, ali i ulaže u nas. - istaknula je ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec.

Komentari