je li to bila pijavica?

FOTO|VIDEO Snimka dramatičnog trenutka kad je vihor počeo harati Lepoglavom

Objavljeno: 27.06.2017. 20:40

Zadnja izmjena: 27.06.2017. 20:43

Lepoglava još vida svoje rane nakon prekjučerašnjeg nevremena u kojemu je srušeno na desetke stabala, oštećeno dvadesetak krovišta a nebrojeni vrtovi su djelomice ili potpuno stradali.

Koliko je ovo nevrijeme bilo neuobičajeno jako svjedoči i činjenica da je stradao i jedan 90-godišnji hrast. U svom dosta dugom vijeku ovo drvo nije doživjelo takvu oluju. Sreća u nesreći je što niti jedno drvo nije palo na kuću.

Je li to bila pijavica?

Štete se još zbrajaju, moguće je da se ipak neće moći proglasiti elementarna nepogoda, ali Grad traži načina da pomogne onima najteže pogođenima. Kuću koju je pogodio - kako je vatrogasci zovu - "suhi grom" već su krenuli obnavljati njezini stanari uz veliku pomoć svojih sumještana i nekih poduzeća koja su im donirali materijal. Inače, vatrogasci iz DVD-ova Lepoglava i Kamenica obavili su lavovski dio posla i spriječili da štete ne budu još puno veće.

Ovdje osim tmurne fotogalerije šteta donosimo i video koji je uhvatio dramatični trenutak kad je vihor počeo divljati po Žunarovom bregu u Lepoglavskoj Vesi - mjesnom odboru koji je najgore prošao u prekjučerašnjem nevremenu. Velika i snažna stabla počela su se povijati pred ovom prirodnom silom a neki očevici tvrde da je to bila pijavica. Kako god to nazvali - bilo je snažno, opasno i nanijelo je i ljudima i prirodi štetu.

 

Komentari