Gastrocom zainteresiran za najam "Aquacitya"?

Objavljeno: 01.04.2011. 15:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Slučaj „Aquacity“ sve je više sličan nekoj južnoameričkoj sapunici. U srijedu smo objavili da „Aquacity“ ide u stečaj i da je to konačna odluka, a već u četvrtak poslijepodne došlo je do naglog obrata. Grad je, kao stopostotni vlasnik, pronašao rješenje za probleme u toj tvrtki koje je zadovoljilo i zaposlenike pa tvrtka ipak možda ne završi u stečaju.

Već sljedeći tjedan trebao bi biti raspisan natječaj za najam restorana „Aquacity“, a prema neslužbenim informacijama za najam je zainteresirana ugledna varaždinska ugostiteljska kompanija Gastrocom.

Takvo rješenje zadovoljava i zaposlenike „Aquacitya“ koji su zato dali nalog svom sindikalnom predstavniku Franji Vebleu, koji je ljutit otišao sa sjednice Gradskog vijeća u srijedu na kojoj se trebalo raspravljati o stanju u toj tvrtki uz poruku da je stečaj jedino i konačno rješenje, da pričeka sa zathjevom za stečaj.

Papiri za pokretanje stečaja su već na Trgovačkom sudu u Varaždinu no mi taj zahtjev još uvijek stignemo povući. Pričekat ćemo do kraja sljedećeg tjedna da vidimo hoće li natječaj za najam uistinu biti raspisan i koji će biti uvjeti tog natječaja – rekao nam je Veble i naglasio da nije dovoljno da Grad samo raspiše natječaj kako bi radnici povukli zahtjev za stečaj.

U natječaju mora "crno na bijelo" stajati da tvrtka koji unajmi restoran mora preuzeti zaposlenike. Samo u tom slučaju povući ćemo zahtjev – rezolutan je Veble. I on je upoznat sa pričom da je Gastrocom zainteresiran za najam.

Drago mi je da interes postoji i manje mi je važno tko je zainteresiran. Uostalom, bit će raspisan javni natječaj pa ćemo vidjeti tko će se sve javiti – ističe Veble.

Komentari