ljeto u marofu je stvarno inn

Goran Gaić - mladi novomarofski ugostitelj prodrmao je svoj grad Ljetom u Marofu i ne misli stati na tome

Objavljeno: 14.07.2017. 20:30

Zadnja izmjena: 14.07.2017. 20:45

Već drugu godinu u Marofu se počelo zbivati nešto novo - poseban program Ljeto u Marofu počeo je skromno prošle godine, a ovoga je ljeta već postao puno bogatiji. Iza cijele ideje stoji mladi domaći ugostitelj Goran Gaić, koji sve ovo vidi tek kao jedan početak.

31-godišnji Goran Gaić je inače po struci građevinac i zajedno sa svojim ocem je godinama vodio građevinsku tvrtku koja je zapošljavala 30-ak radnika - i koja i danas uspješno posluje.

- Bili smo jedini iz ovoga kraja koji smo radili za Zagrebačku Arenu, pa onda Green Gold, brojne hotele po Istri. - govori nam Goran o svom ranijem angažmanu.

Iz građevine u ugostiteljstvo

No, onda je osjetio želju da se prebaci u sasvim druge vode - ugostiteljstvo, pa je otvorio pivnicu s kojom je odmah polučio uspjeh.

- Prvi smo u ovom kraju koji smo surađivali s pivnicom Medvedgrad, kad bi oni imali promociju nekog novog piva imali bi je i mi istoga dana. Uzeli smo u najam prostor u kojemu prethodno ništa nije moglo zaživjeti na duže vrijeme i uspjeli smo. - priča nam Goran.

A onda je Grad Novi Marof prošle godine otvorio natječaj za dodjelu prostora unutar Kulturnog centra Ivan Rabuzin i Goran se javio jer je u tome vidio dobar potencijal. Odmah je na umu imao neki glazbeni program kojim bi se obogatila ponuda u Marofu. Prošle je godine to išlo dosta skromno.

- Kasno smo krenuli s organizacijom, tako da mnogi izvođači nisu bili raspoloživi za vikende. Dobili smo neke od najboljih kao što su Exzodiac i Vizija Band, ali samo srijedom.

'Da to bude pravi festival pod zvijezdama...'

No, ove su godine imali više vremena za pripreme, pa su vikendi u Marofu postali puno bogatiji. Uspio je naći i neke sponzore koji su mu pomogli u organizaciji i promociji.

- Gospodin Kišiček iz trgovačkog lanca Kitro odlučio mi je pomoći - jer je procijenio da je ideja dobra i nije mu bio problem što sam mlad. - prepričava Goran. I brzo su se pokazali rezultati, jer Ljeto u Marofu na svom repertoaru ima već 9 popularnih sastava, od kojih su neki već napunili prostor na podiju kod fontane.

- Kad su u lipnju nastupali Tragovi bila je stvarno velika gužva. Angažirali smo i dvije marofske plesne skupine da nastupaju prije bandova - prije koncerta Tragova plesalo je 70 djece iz našeg grada. Odličan je odaziv publike bio i prošle subote na nastupu Tamburaškog sastava Terca. 

- Hoću da to bude pravi ljetni festival, sve pod zvijezdama. Prostor je odličan, mogao bi primiti i 3 tisuće ljudi, samo treba imati program koji će njih toliko privući. Želim da Novi Marof postane prepoznatljiv po ovom festivalu, da ne bude ljudima jedina asocijacija na Marof to da im je netko njihov bio tu smješten u bolnici. - iznosi nam Goran svoje planove. I s obzirom na energiju kojom on pršti - i na dosadašnje njegove rezultate - ne sumnjamo da će to i postići. Program se nastavlja sutrašnjim nastupom Rikverc Banda, a završava tek 1. rujna. I tko zna što nas sve još čeka sljedećih ljeta u Marofu...

Komentari