nezgoda na travnjaku

Gospođa koja je zapela za rupu završila s longetom, Parkovi niječu odgovornost

Objavljeno: 30.03.2017. 16:39

Zadnja izmjena: 30.03.2017. 18:56

Foto: Viktor Hranić

Valentina Peharda - o čijem smo padu na zelenoj površini u blizini Starog grada već pisali - završila je s longetom na ozlijeđenoj nozi, što poprilično otežava njezin svakodnevni život.

>> Starija Varaždinka večeras zapela o rupu na travnjaku i ozlijedila ruku i nogu

I dok je nekima vijest o njezinom padu čak izazvao podsmijeh, gospođi Pehardi nije nimalo do smijeha, jer praktički ne može izaći iz svojeg stana. Srećom, njezini se susjedi brinu o njoj, pa idu u nabavku i pomažu joj gdje god joj je potrebno.

- Ja ću zbog ovoga tužiti Parkove. Meni su rekli da se radi o eroziji tla, a vidite da je tu bio panj kojega su oni bili iskapali. - ogorčena je gospođa Peharda.

'Ne može se sve izbjeći'

Kontaktirali smo prozvane Parkove, koji su nam izdali pisano priopćenje o samom događaju. Oni smatraju da se radi o eroziji tla koja nastaje kao posljedica razgradnje biljnih ostataka u tlu i neizostavna je pojava na zelenim površinama u Varaždinu. Uz to napominju kako tijekom cijele godine kontinuirano rade na poravnjanju spomenutih ulegnuća na tlu.

- Pritom posebno vodimo računa o sigurnosti boravljenja i zadovoljstvu korištenja javnog zelenila svih građana grada Varaždina, te iako nam je žao što je došlo do nesretnog slučaja pada, nažalost smatramo kako je svaku potencijalnu opasnost na javnim površinama vrlo teško izbjeći. - stoji na kraju priopćenja kojega potpisuje Martina Žnidar, rukovoditelj PJ Zelene površine. 

Komentari