dodjela nagrada u zagrebu

Grad Lepoglava primio vrijedno priznanje za istaknutu praksu u sportu

Objavljeno: 29.03.2017. 19:54

Zadnja izmjena: 29.03.2017. 19:54

Foto: Lepoglava

Udruga gradova je U zagrebačkom hotelu "Sheraton" Udruga gradova je dodijelila priznanja za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi, a jedan od dobitnika bio je i Grad Lepoglava.

Lepoglavi je dodijeljeno priznanje za istaknutu praksu u kategoriji sporta i to zahvaljujući tituli Europskog grada sporta koju je prvi u Hrvatskoj ponio upravo Grad Lepoglava.

–Namjera je Grada da sportske i rekreacijske aktivnosti budu dio aktivnog života svih građana što će se odraziti na nastojanje da Lepoglava bude zdrav grad odnosno grad zdravih, zadovoljnih i u život zajednice integriranih ljudi, bez obzira na njihove godine ili tjelesne predispozicije. To je prepoznao i European Capitals of Sport Association (ACES Europe) koji je gradu Lepoglavi, prvom u Hrvatskoj, dodijelio ovaj prestižni naslov. – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom primitka nagrade.

Ukupno su za dobivanje prestižnih INpuls priznanja nominirana 33 primjera inovacija i najbolje prakse u radu gradske uprave i to u kategorijama gospodarstva, suradnje, građana, kreative i sporta. 

Komentari