bolja povezanost

Grad Lepoglava za tri Dobrovoljna vatrogasna društva osigurao 33 mobitela i po jedan tablet

Objavljeno: 13.12.2016. 20:36

Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava je za potrebe DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice te Vatrogasne zajednice grada Lepoglave nabavio 33 mobilna uređaja, te po jedan tablet za svako vatrogasno društvo za koje će troškove korištenja podmirivati Grad.

Odnosno, mobilni uređaji će biti dio gradskog paketa u okviru kojeg će vatrogasci moći besplatno i neograničeno komunicirati međusobno te s gradskim službama i mjesnim odborima. 

- Prema vatrogascima se prije svega odnosimo odgovorno. Uvijek u prvi plan stavljamo činjenicu da je riječ o dobrovoljcima koji su na korist čitavoj zajednici štiteći živote i imovinu građana. Grad Lepoglava za vatrogastvo izdvaja iz proračuna i više od propisanog zakonskog minimuma kako bi vatrogascima omogućio nabavku najbolje opreme – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Gradonačelnik je pritom dodao kako je Grad u proteklih deset godina za vatrogasce nabavio čak sedam vatrogasnih vozila. Vatrogascima je također omogućeno i kontinuirano osposobljavanje, a sada i besplatna komunikacija koja će pridonijeti njihovoj učinkovitosti te im smanjiti troškove što znači da će još više sredstava moći iskoristiti za nabavku opreme.

Uz zahvale na vrijednoj donaciji, vatrogasci su se zahvalili Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Škvariću na dosadašnjoj potpori, podršci i razumijevanju. Svako društvo raspolaže vatrogasnim vozilima za brze intervencije te vatrogasnim cisternama s ukupno oko 20.000 litara vode. 

Svako društvo posjeduje i vatrogasni dom, ovo prilikom je najavljena i izgradnja novih prostora za vatrogasce te adaptacija i uređenje postojećih. 

 

Komentari