dugoočekivani natječaj

Grad Ludbreg prijavio 4 projekta - dječjeg vrtića 'Radost', Centra za kulturu, Vatrogasnog doma i dječjeg igrališta

Objavljeno: 21.04.2017. 20:02

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 20:02

Foto: Arhiva

Grad Ludbreg je na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prijavio nekoliko projekata, od čega su dva u višemilijunskom iznosu.

Tako je putem Agroneta prijavljen projekt Dječjeg vrtića 'Radost' u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna, potom Centra za kulturu i informiranje u vrijednosti od 9,3 milijuna kuna, projekt Vatrogasnog doma od 1,5 milijuna i Dječjeg igrališta od 630 tisuća kuna.

Gradonačelnik Dubravko Bilić je istaknuo kako su već dvoje godine spremni za objavljeni natječaj, a koji se, prema njegovim riječima, dugo odugovlačio. 

- Projekti će biti vrednovani po kvaliteti, dva najkvalitetnija projekta moći će biti financirana iz ovoga fonda. Kad znate da u Hrvatskoj ima preko 580 gradova i općina od kojih je petstotinjak prihvatljivo za ovaj natječaj i da svatko može prijaviti po dva projekta to ih je već tisuću, a 50 milijuna eura je u pitanju. Valja svakako imati na umu i da je prosječna vrijednost jednog projekta oko milijun eura. S obzirom da smo pripremili četiri projekta, uložili u njihovu pripremu dosta novaca, moramo ih prijaviti jer teško je sada odlučiti što je najvažnije. – rekao je gradonačelnik Bilić i dodao kako vjeruje u kvalitetu prijavljenih projekata te da se nada kako će se ostvariti potreban broj bodova.

 

Komentari