uspjeh u zapošljavanju

Grad Novi Marof hrvatski rekorder u padu nezaposlenosti u protekle tri godine - još jedan naš grad u prvih 10

Objavljeno: 18.09.2016. 11:56

Zadnja izmjena: 18.09.2016. 14:24

Foto: www.novi-marof.hr

U protekle tri godine najveće smanjenje postotka nezaposlenih među hrvatskim gradovima bilježi Novi Marof - i to za zavidnih 47,5 posto, piše portal gradonačelnik.hr.

Prevedeno na realne ljude, to znači da se broj nezaposlenih Novomarofčana smanjio s 1222 (koliko ih je bilo na HZZ-u 31. 12. 2012.) na 641. (31. 12. 2015.). Stvar postaje još bolja kad uzmemo u obzir da se prema podacima iz kolovoza 2016. broj nezaposlenih dodatno smanjio na 519.

Vlasti u Novom Marofu za ove pozitivne promjene objašnjavaju i mjerama poduzetim od strane Grada, kao i poboljšanjem opće situacije u hrvatskom gospodarstvu.

 - Grad Novi Marof nizom mjera, koje su u našoj domeni i mogućnostima, radi na stvaranju uvjeta kako bi što efikasnije doveli nove investitore na područje grada, ali i pomogli postojećima, kao što je tvrtka Lipa. U kontaktu smo s novim investitorima. Upita ima puno, interes je veliki - ističe gradonačelnik Siniša Jenkač.

Od gradova naše županije među prvih deset po smanjenju postotka nezaposlenih - i to na visokom trećem mjestu - našao se Varaždin, s 44,1 posto.

Kad se pad nezaposlenosti mjeri brojem ljudi, onda je na vrhu ove liste Slavonski Brod, koji je u prethodne tri godine uspio smanjiti broj nezaposlenih za 5154.

S obzirom da nemamo detaljne podatke HZZ-a te ne znamo koliko je broj onih koji su izašli s njihovog popisa zbog zapošljavanja, a koliko je naprosto izbrisano zbog neaktivnosti ili odlaska u mirovinu, ove brojke ostavljamo bez konačne ocjene. Nadamo se da se na koncu radi o realnom poboljšavanju situacije s nezaposlenošću i u Hrvatskoj i u Varaždinskoj županiji.

Komentari