kontinuitet glazbenog obrazovanja

Grad želi očuvati lepoglavsku glazbenu tradiciju

Objavljeno: 26.10.2016. 19:10

Zadnja izmjena: 26.10.2016. 19:11

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić organizirao je radni sastanak s ravnateljem Glazbene škole u Varaždinu želeći osigurati kontinuitet glazbenog obrazovanja djece na području grada i njihovo što brojnije uključivanje u glazbene obrazovne programe pa tako i očuvati glazbenu tradiciju Lepoglave.

- I dok su prijašnjih godina djeca iz okolnih krajeva dolazila učiti svirati u Lepoglavu, sad je situacija obrnuta. Potrebno je glazbenoj školi u Lepoglavi vratiti stari sjaj, za što postoje realni uvjeti i želja od strane Grada. Grad je spreman kao nekad pružiti financijsku potporu njenom radu i osigurati potreban prostor – istaknuo je gradonačelnik.

Područno odjeljenje Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi trenutno pohađa 42 učenika od kojih se najviše školuje za sviranje klavira, gitare i udaraljka. Tek se jedan učenik odlučio za puhače instrumente i to za klarinet. Uz klarinet postojala je mogućnost upisa na tubu, tromblon i flautu.

Na žalost, zbog ograničenog broja stručnih kadrova nisu otvarani drugi programi, istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Iako u Lepoglavi postoji dovoljan broj stručnih kadrova postoje ograničenja po pitanju njihova angažiranja za rad u Glazbenoj školi, a koja su vezana uz propise Ministarstva obrazovanja i odnose se na nova zapošljavanja.

Stoga je zaključeno da se ubuduće pojačaju aktivnostima kojima će se djeca zainteresirati i potaknuti na glazbeno školovanje i to kroz suradnju s osnovnim školama.

Komentari