varaždinci se žale

Građani upozoravaju: 'Ova žena na agresivan način izvlači novac, a predstavlja se kao gluhonijema'

Objavljeno: 19.07.2017. 19:27

Zadnja izmjena: 19.07.2017. 19:33

Foto: facebook

Na facebook stranici "Varaždinci za Čehoka" jučer je objavljena fotografija žene koja se navodno lažno predstavlja kao gluhonijema i na vrlo agresivan način 'izvlači' novac od ljudi. 

Na istoj facebook stranici također piše kako se ista unosi ljudima u lice, neda se otjerati, a prema komentarima građana viđena je kako 'operira' na nekoliko različitih lokacija čak i po čitavoj Hrvatskoj. Građani u svojim brojnim komentarima opisuju susret s dotičnom, a neki čak i tvrde kako ona uopće nije gluhonijema.

Saznali smo što učiniti ukoliko se nađete u ovakvoj ili sličnoj situaciji i za mišljenje pitali policiju.

- Pozivamo građane da nam jave ukoliko primjete ovakvu situaciju, pogotovo ako vam osoba smeta ili je naporna. Naime, apeliramo i na vlasnike ugostiteljskih objekata da zamole takve osobe da napuste prostor. Ima više slučajeva gdje se na ovakav način traži milostinja, a policija može pomoći na način da izađe na teren, izvrši provjeru i utvrdi identitet osobe. Ukoliko je predstavnik neke udruge, sa sobom treba imati i potvrdu, a ukoliko se utvrdi da se osoba lažno predstavlja i da se agresivno ponaša tu onda postoje i elementi remećenja javnog reda i mira. - rekao je i poručio Matko Murić, policijski službenik za odnose s javnošću. 

 

Komentari