posjet gospodarstvenicima

Gradonačelnik Bilić u posjetu tvrtci Oprema d.d.

Objavljeno: 21.02.2017. 11:59

Zadnja izmjena: 21.02.2017. 11:59

U sklopu redovitih susreta s gospodarstvenicima, danas su gradonačelnik Dubravko Bilić i predsjednica Gradskog vijeća Renata Potočnik posjetili ludbrešku tvrtku Oprema d.d. koja se intenzivno priprema za suvremenu digitalnu preobrazbu industrijske proizvodnje.

Susretu je nazočio i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Varaždin Čedomil Cesarec, a direktor Tomislav Cvetko i prokuristom Domagoj Cvetko upoznali su prisutne s planovima ove tvrtke koja bilježi 40. godina postojanja. Od male tvrtke postali su globalni igrač s pozicijom među pet najvećih proizvođača aparata za hlađenje i točenje pića na svijetu. Danas zapošljavaju oko 200 radnika, proizvode uređaje za točenje i pripremu piva, vode, vina i sokova, a tijekom prošle godine proizveli su i prodalio na sve kontinente gotovo 31 tisuća različitih uređaja i ostvarili promet od gotovo 15 milijuna eura.

Kako kažu u Opremi, pripremaju se i za suvremenu digitalnu preobrazbu industrijske proizvodnje, a ističu i usmjerenost na zaposlenike. Razgovaralo se i o izazovima u kojima bi i Grad Ludbreg mogao pomoći, poput razvoja dualnog obrazovanja kakvo već poznaje Austrija i Njemačka ili pak sudjelovanju s drugim tvrtkama u razvijanju istraživačkog centra.  Kako ističu u Gradu Ludbregu -  "čini sve dodatne napore kako bi omogućili poduzetnicima da investiraju u postojeće pogone ili da grade nove."  Na samom kraju iz Grada su istaknuli zadovoljstvo radom ove tvrtke, ali i njihovim angažmanom u humanitarnim, kulturnim i sportskim projektima u Ludbregu.

 

Komentari