Gradsko vijeće opet o poskupljenju grijanja

Objavljeno: 18.01.2011. 12:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Stanari Trakošćanske ulice i Ulice Braće Radić nakon prošle sjednice Gradskog vijeća nakratko su predahnuli jer prijedlog povećanja cijene grijanja nije prošao. Stanari oko 3000 stanova koji se griju preko tvrtke Grijanje d. o. o. sada sa strahom iščekuju ishod nove sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se opet raspravljati o poskupljenju.

Iako varaždinsko Gradsko vijeće prije samo mjesec dana nije prihvatilo prijedlog, o poskupljenju će vijećnici opet raspravljati već  idući tjedan. Naime za sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za 25. siječnja, prijedlog odluke o promjeni tarife grijanja opet je uvršten na dnevni red.

- Naš zahtjev za povećanje cijene grijanja je opravdan i odobrila ga je Hrvatska energetska regulatorna agencija – HERA i to je stručno mišljenje koje gradski vijećnici ne mogu osporiti – rekao je direktor Grijanja Tomislav Benčić, nakon što vijećnici na prošloj sjednici nisu podržali poskupljenje. Ovdje pročitajte i ostatak obrazloženja Tomislava Benčića zašto je poskupljenje grijanja neizbježno.

Izgledno poskupljenje poprilično je uznemirilo stanare Trakošćanske ulice i Ulice Braće Radić, pa pročitajte i njihovu stranu priče.

>>Moguće poskupljenje grijanja uznemirilo stanare Trakošćanske>>

Na najavljeno poskupljenje reagirala je i predstavnica zgrade u Trakošćanskoj 9 Vesna Sedlar-Brezak.

- Stanari koji imaju vlastite plinske priključke i bojlere i sami imaju kontrolu nad svojom potrošnjom plina, primjerice za stan od 100 m2, po stvarnoj potrošnji platili su za 10. mjesec oko 400 kuna plina, a stanari primjerice Trakošćanske ulice koje grije Grijanje d.o.o. za istu kvadraturu stambenog prostora morali su odvojiti oko 700 kuna samo za grijanje, na što naravno dolaze dodatni troškovi energenta za grijanje vode i kuhanje. Što već godinama ne štima u ovoj računici? - pita se Vesna Sedlar-Brezak.

Komentari