Habuš: Čehok je bio glavni branitelj Ptičekovog lika i djela

Objavljeno: 10.01.2011. 11:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Danica Pajtak

Otkad je prije tri tjedna uhićen direktor Parkova Miljenko Ptiček, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednica Nadzornog odbora Darinka Hajduk-Vučić tvrde kako nisu ništa znali o malverzacijama koje su se događale u Parkovima. To je u najmanju ruku neodgovorno,  jer mi smo na svim sjednicama Gradskog vijeća upozoravali na povlašteni odnos Parkova u odnosu na druge komunalne tvrtke u Gradu Varaždinu. Upozoravali smo i na neprirodni odnos gradonačelnika Čehoka i Miljenka Ptičeka. Čehok je rukama i nogama branio lik i djelo Miljenka Ptičeka, a svojedobno ga je proglasio najboljim i najsposobnijim menadžerom.

Rekao je to Goran Habuš na jutrošnjoj konferenciji za novinare na kojoj se uz stranačke kolege Nataliju Martinčević i Vladu Vlašića okomio na aktualnu gradsku vlast.

Predsjednik gradske Podružnice varaždinskog HNS-a Goran Habuš, najavio je i kako će HNS zatražiti sazivanje nove sjednice Gradskog vijeća za koju će predložiti nekoliko točaka.

- Za prvu točku dnevnog reda tražit ćemo Izvješće o poslovanju Parkova, a tražit ćemo i da se uvede obveza godišnjeg izvješća o poslovanju za sve tvrtke kojima je Grad većinski vlasnik – rekao je Habuš.

Vlado Vlašić smatra kako poslovanje gradskih tvtrki mora biti javno, a obvezna izvješća o poslovanju jedini su način da se to postigne.


Ivan Čehok: Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja

- Ova prozivanja o kojima pričate nekorektna su, jer ako se držimo načela pravne države nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja. Nije korektno optuživati ljude prije nego su osuđeni i to je osnovno načelo, kako hrvatskog tako i europskog prava - komentirao je za arhiva.evarazdin.hr gradonačelnik Ivan Čehok.

- Činjenica je da je tvrtka Parkovi od kada je Miljenko Ptiček direktor, povećala svoje prihode čak osam puta, što znači da je Grad kao većinski vlasnik također profitirao. Ukoliko su postojale zlouporabe i malverzacije to jedino znači da bi konačna izvješća o poslovanju, koja su bila pozitivna, bila još bolja! - rekao je Čehok.

- Ukoliko bi financijska i revizijska izvješća Nadzornog odbora govorila o lošem poslovanju Parkova to bi za mene bio znak da nešto nije u redu. No, kako je tvrtka konstantno rasla u prihodima nije bilo razloga da sumnjam u loše poslovanje. Što se tiče Parkova, tu smo jedino mogli biti zadovoljni - nastavio je Čehok.

Dodao je kako se Grad nikad nije odrekao upravljačkih prava u Parkovima, objasnivši kako upravo Gradsko vijeće ima većinu u Nadzornom odboru koji ima ovlast da bira direktora Parkova.

Podsjetimo, u Nadzornom odboru koji ima sedam članova tri člana imenuje Grad, dok četiri člana dolaze iz redova zaposlenika i drugih dioničara, kako je nedavno objasnila predsjednica Nadzornog odbora Parkova Darinka Hajduk-Vučić.





Komentari