Hrvatski laburisti: Kolarić je svoj posao obavio savjesno

Objavljeno: 04.04.2011. 09:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: varazdin.hr

Predsjednik varaždinskog ogranka stranke Hrvatski laburisti - Stranka rada Božidar Kolarić obratio nam se pismom kako bi demantirao izjave šefa varaždinskog HNS-a Gorana Habuša na konferenciji za novinare u petak objavljene u članku "Gladijatorska arena: Zbog grijanja zaratili HNS i Čehok":

Predsjednik gradske Podružnice varaždinskog HNS-a, Goran Habuš na tiskovnoj je konferenciji, svojim izjavama o gradskom vijećniku Hrvatskih laburista Božidaru Kolariću, postupio krajnje zlonamjerno te politički i profesionalno nekorektno, a sve u svrhu diskreditacije, obmanjivanja javnosti te plasiranja netočnih izjava s ciljem narušavanja osobnog ugleda gradskog vijećnika Božidara Kolarića te ugleda stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada kojoj Božidar Kolarić pripada kao predsjednik Podružnice Varaždinske županije.

Izjavom kako su netom prije održavanja sjednice gradskog vijeća Božidar Kolarić i njegova Stranka na račun Stranke dobili isplaćeni iznos od oko tri tisuće kuna, a na kojoj se trebalo glasati o poskupljenju grijanja u gradskim stanovima te prozivanjem zašto je svojim dolaskom omogućio kvorum za izglasavanje takve odluke zlonamjerna je sugestija koja upućuje na neprofesionalan rad i koruptivno djelovanje Božidara Kolarića i stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada.

U tu svrhu komentiramo i prilažemo, kako bi iskazali svoje tvrdnje, sljedeće javne isprave i točne informacije u svrhu upoznavanja javnosti s točnim činjeničnim stanjem:

1)            Prema čl. 18 Poslovnika o radu gradskog vijeća grada Varaždina stoji odredba da je vijećnik dužan prisustvovati sjednicama Vijeća. Neopravdani nedolazak na sjednice onemogućava njezin rad i smatra se namjernom destrukcijom koja nije dio odgovornog ponašanja u pravnim i demokratski uređenim društvima.

2)            Božidar Kolarić kao gradski vijećnik grada Varaždina stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada na održanoj gradskoj sjednici glasao je protiv odluke o poskupljenju grijanja u gradskim stanovima.

3)            Prilažemo pismenu Odluku o korištenju tekuće zalihe proračuna grada Varaždina za 2010. g. kojom se stranci Hrvatski laburisti – Stranka rada  Podružnica Varaždinske županije odobrava iznos od 5.000,00 kuna, dana 18.10.2010.

4)            Prilažemo bankovni izvještaj o depozitnom poslovanju pravnih osoba za stranku Hrvatski laburisti – Stranka rada Podružnica Varaždinske županije na kojoj je jasno prikazano kako je, prije spomenuti iznos novca, iz proračuna grada Varaždina uplaćen na službeni račun Podružnice 20.1.2011.

Netočne izjave Gorana Habuša znak su velike nervoze unutar redova stranke HNS-a. Takav stil komunikacije i netočne izjave sadrže sve potrebne elemente za podizanje tužbe za klevetu.

Objektivna je činjenica kako svojim kratkim, ali upečatljivim djelovanjem stranka Hrvatski laburisti – Stranka rada, na nacionalnoj razini kao i na području Varaždinske županije, zahtijeva ozbiljnu pozornost, praćenje i poštovanje zbog vrijednosti koje zastupa kao i zbog neposrednog i transparentnog rada među građanima koje nije utemeljeno na lažnim predizbornim obećanjima i obmanjivanjima građana lažima i prijevarama kako bi se pod svaku cijenu Laburisti domogli vlasti.

Temeljno načelo Stranke jest čovjek prije svega te se u svojem djelovanju zalaže oko podizanja svijesti o važnosti ljudskog osobnog dostojanstva koje je svakim danom u Hrvatskoj pogaženo zbog nemogućnosti ostvarenja prava na rad te dobivanja plače koja omogućuje dostojanstveni život kako pojedinca tako i obitelji.

S poštovanjem,

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Varaždinske županije


Komentari