Idući vikend zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.06.2013. 16:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Tradicionalno, 324. po redu, zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se u dane vikenda, 29. i 30. lipnja.

Hodočašće već tradicionalno okuplja mnogobrojne vjernike iz župa grada Varaždina i šire okolice, a svake godine pridružuje mu se sve veći broj župa Varaždinske biskupije.

I ovogodišnje hodočašće vodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji će, uz ostala liturgijska slavlja i pobožnosti, predvoditi i središnje zavjetno euharistijsko slavlje u nedjelju, 30. lipnja u 11 sati na prostoru crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke.

Više stotina varaždinskih hodočasnika pješaka prema Mariji Bistrici uputit će se u subotu rano ujutro nakon Službe riječi i blagoslova hodočasnika u varaždinskoj katedrali u 3 sata. U 14 sati hodočasnici će se sabrati na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u svetište. U 19 sati proslavit će svetu misu na otvorenom, a u 21 sat počet će procesija Put svjetla sa svijećama na bistričku kalvariju.

U nedjelju ujutro hodočasnicima pješacima pridružit će se mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima te organiziranim prijevozom. Križni put na kalvariji počet će u 9:30 sati.

U ponedjeljak, 1. srpnja u 19 sati u varaždinskoj katedrali proslavit će se sveta misa zahvalnica za ovogodišnje hodočašće.

Autobusi s Autobusnog kolodvora u Varaždinu kreću u nedjelju u 6 sati, a povratna karta stoji 40 kn te se može kupiti na kolodvoru do petka, 28. lipnja.

Iz Varaždina vlakovi polaze u 5:29 te u 6:44 sati. Povratna karta stoji 53,80 kuna, odnosno 47 kuna za umirovljenike.

Komentari