Ivezić: "Priča oko prodaje Josipa Brezovca Dinamu ne pije vodu"

Objavljeno: 10.01.2011. 07:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Ilija Ivezić, član IO NK Varaždina najavio je prestanak rada u klubu, zbog nedavnih događaja oko prodaje Josipa Brezovca, te dogovaranja prelaska djelatnika kluba u Slaven Belupo.

Član Izvršnog odbora NK Varaždina Ilija Ivezić za sportski portal Sportnet.hr raspričao se o prodaji Josipa Brezovca u Dinamo i općenitom radu Uprave, kojima očito nije zadovoljan.

- Na IO nam nisu bile predočene sve činjenice, što je mene osobno, kao čovjeka koji je najmanje 13 godina u Klubu i koji je sponzor u nemalim iznosima, jako zasmetalo - izjavio je Ivezić za Sportnet. Posljednji sastanak IO NK Varaždina nije prošao u najboljem tonu, a neki su s njega otišli čak i vrlo uznemireni.

- Neke stvari oko prodaje Josipa Brezovca u Dinamo su nama članovima IO bile krivo prezentirane. Bilo je naime rečeno da Brezovca moramo prodati kako bismo spriječili odlazak četvorice naših juniora, reprezentativaca, u Slaven Belupo. No, s novcem kojeg smo dobili mogla se samo namiriti blokada računa, u to doba 1,8 milijuna kuna. Priča jednostavno nije pila vodu - tvrdi Ivezić, te dodaje:

- Nakon par dana konačno mi je postalo jasno da su prije toga već bili izvršeni pregovori s ljudima iz Belupa, da su se neki djelatnici Varaždina dogovarali oko prelaska u taj drugi klub te da je više-manje sve dogovoreno oko odlaska Brezovca u Dinamo. Tako se ne može u jednom kolektivu raditi. Zbog toga svega ću završiti s radom u NK Varaždinu.

Sportnet.hr neslužbeno doznaje da se Ivezić 'zakačio' s Brezovcem na toj sjednici, a da je u pitanju bilo igračevo predbacivanje Iveziću zbog toga što je tvrtka Arsenal Ivezić u ljeti blokirala račun NK Varaždina zbog dugovanja.

- Ne zamjeram mu jer je mlad i neiskusan, kao igrač nije u biznisu i nema pojma što je to. Osim toga, sumnjam da ga je netko i instruirao. Međutim, volio bih objasniti tu blokadu. Ona je napravljena u dogovoru s čelništvom Kluba, jer mom poduzeću nije tri godine plaćeno ništa, dok sam ja s druge strane morao isplaćivati radnicima plaće i državi porez. Da u ljeti to nismo riješili, imali bi sada 400 tisuća kuna duga - kaže Ivezić.

Više o Brezovcu i Iveziću možete pročitati ovdje.

Ivana Strahija / Sportnet.hr

Komentari