Teški smrad širi se Trnovcom

Inspektor bio na Motičnjaku: „Nisu uočene nepravilnosti“, načelnik Šamec: „Nećemo stati dok se problem ne riješi“

Objavljeno: 25.08.2016. 16:24

Zadnja izmjena: 25.08.2016. 19:50

Foto: Arhiva

Na inicijativu načelnika općine Trnovec Bartolovečki Zvonka Šameca, Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode poslala je na Motičnjak inspektora zaštite okoliša.

Prije nekoliko dana dobiven je tako i službeni odgovor kako je inspekcija, na traženje Općine, obavila nadzor na biološkom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda na Motičnjaku, ali da nisu uočene nikakve nepravilnosti.

– Ne možemo se pomiriti s ovakvom ocjenom i odgovorom jer naši mještani u pojedinim dijelovima Trnovca i dalje trpe smrad i neugodne mirise. Ne znam je li sve u redu što se tiče inspekcije za zaštitu okoliša, ali dok god mještani ne mogu izaći na svoje dvorište ili imati stambene objekte otvorene – za mene nije sve u redu. Zdravlje, posebice onih najmlađih, i kvaliteta života naših mještana ovoj su općinskoj upravi na prvom mjestu i stoga se ne mirimo s dobivenim odgovorom. Zato poduzimamo daljnje energične mjere i tražimo da se situacija riješi. – izjavio je načelnik općine Šamec.

Daljnjim traženjem odgovora i akcije od strane Općine Trnovec Bartolovečki, kako bi se riješila situacija oko neugodnog mirisa koji stiže s Motičnjaka, osim Ministarstva zaštite okoliša, alarmirano je i Ministarstvo poljoprivrede. Naime, upravo ovih dana očekuje se nadzor vodopravne inspekcije, koja radi pod Ministarstvom poljoprivrede.

– Ako je potrebno alarmirat ćemo i dići na noge sva nadležna ministarstva i sve inspekcije u državi kako bi se riješila ova situacija. Vrijedni mještani naselja Trnovec, kao i mještani svih ostalih naselja u općini, svojim radom i plaćanjem poreza financiraju sva ta ministarstva i inspekcije. Vrijeme je da oni to sada vrate svojim radom i brigom za ljude. Ne tražimo ništa drugo nego da svatko od nadležnih odradi svoj dio posla u okviru zakona. Ni općinska uprava, sa mnom na čelu, ni mještani Trnovca, koji zaslužuju ugodan život u svom mjestu, nećemo stati dok se ovaj problem ne riješi. – zaključio je načelnik Šamec.

Komentari