HNS: Varaždin vodi interesna skupina na čelu s Čehokom

Objavljeno: 06.05.2011. 10:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Nakon „Parkova“ i „Aquacitya“, Varaždinske vijesti su već treća tvrtka u kojoj grad ima vlasnički udio, a pod istragom je policije i USKOK, rečeno je jutros na tiskovnoj konferenciji HNS-a.

Na jutros održanoj tiskovnoj konferenciji povodom uhićenja u Varaždinskim vijestima, predsjednik varaždinskog HNS-a Goran Habuš optužio je gradonačelnika Ivana Čehoka da je na čelu interesne skupine prijatelja koja vodi Varaždin.

- Nakon „Parkova“ i „Aquacitya“, ova ugledna medijska kuća već je treća tvrtka u kojoj grad ima vlasnički udio, a pod istragom je policije i USKOK-a. Stoga, javno postavljamo pitanje u ime svakog objektivnog građanina: kako  to onda Grad Varaždin brine o tvrtkama u kojima je ili većinski ili ima najveći udio u vlasništvu? - izjavio je Habuš.

HNS-ovci tvrde da nije nebitna ni činjenica da privedene Ptičeka i Fišera s Čehokom veže i kumska veza, a to je nešto jače od prijateljstva pa je Habuš zaključio da je teško vjerovati da Čehok o tome ništa nije znao.

>> Čehok: A zašto Habuš ne odgovara za bolnicu?

Napominju  da sve dok Grad, a ne osobno Čehok,  ima udio u tvrtkama, gradonačelnikova je obaveza i dužnost i te kako voditi računa o njihovu poslovanju, štiteći na taj način interese Grada i građana. U krajnjoj liniji, ljude u nadzorne odbore delegira Gradonačelnik, pa i u tome leži njegova odgovornost.

- S obzirom da je USKOK postao normalna pojava u Varaždinu te da je protiv Čehoka, barem prema njegovim riječima, podneseno desetak prijava smatram da je došlo vrijeme da  „mjerodavne institucije“ kažu svoje, kako bi grad mogao normalno funkcionirati, a mi vratili vjeru u pravnu državu – istaknuo je Habuš.

Habuš kaže da se, kao i u slučaju „Parkova“ i „Aquacitya“, mora učiniti sve da ovakvo neodgovorno ponašanje i kriminal ne naruše ugled Varaždinskih vijesti i njihovih djelatnika, jer između zaposlenika i čelništva tih tvrtki nema znaka jednakosti.

- One su postojale i prije Čehoka, Ptičeka i Fišera i iskreno se nadam, zbog brojnih ljudskih sudbina, da će nastaviti postojati i nakon njih – upozorio je na kraju Habuš.



Komentari