Ivkomu 700 000 eura za studijsko-projektnu dokumentaciju Aglomeracije Ivanec

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.10.2013. 09:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Google Maps, Ilustracija

Na svečanosti što je u srijedu, 16. listopada, održana u Zagrebu, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda predali su komunalnim tvrtkama s područja četiri hrvatske županije ugovore o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije vrijedne 18,9 milijuna kuna, odnosno, gotovo 2,5 milijuna eura.

Sredstva za pripremu tih projekata osigurana su na način da će se 85 posto sufinancirati bespovratno iz sredstava EU (IPA programa) kroz Plan Hrvatskih voda te 15 posto iz sredstava Državnog proračuna (s razdjela Ministarstva poljoprivrede).

S područja Varaždinske županije ugovor vrijedan 700 000 eura – za izradu studijsko-projektne dokumentacije Aglomeracije Ivanec – zaključen je samo s ivanečkom komunalnom tvrtkom Ivkom, čiji je direktor Mladen Stanko i preuzeo ugovor. Slični ugovori potpisani su još samo s pet komunalnih poduzeća u Hrvatskoj (Donjom Dubravom, Ivanić Gradom, Jastrebarskim, Murskim Središćem i Novskom).

Riječ je ugovorima unutar odobrene Operacije "Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranog sustava upravljanja otpadnim vodama" za navedena područja. Studijsko-projektnu dokumentaciju izradit će konzorcij predvođen danskom tvrtkom Grontmij A/S a u kojem su i hrvatske tvrtke Proning DHI i Hidroprojekt-Consult.

Izvor: ivanec.hr

Komentari