ima li ih u varaždinu?

Javite nam ako ih vidite - jezivi klaunovi pojavljuju se u sve više mjesta

Objavljeno: 22.10.2016. 16:25

Zadnja izmjena: 22.10.2016. 16:32

Nakon što su se počele pojavljivati priče o jezivim klaunovima, koji plaše i napadaju ljude, prvo u SAD-a pa u Velikoj Britaniji, taj fenomen se brzinom svjetlosti, ili još bržom, onom društvenih mreža, odnosno interneta proširio i na Hrvatsku, ako je vjerovati medijskim tekstovima i fotografijama čitatelja. 

Ipak, te priče nisu za zanemariti, makar se radilo samo o neslanoj šali ili nekoj čudnoj pomodnosti. Kako pišu neki mediji, priče o klaunovima toliko su uplašile neke građane, da je odlučila reagirati i policija, te pozvala da se takve situacije prijavljuju.

Pojava klaunova u SAD-u prešla je baru do Velike Britanije, a onda se proširila i u druge zemlje Europe. Tako je njihova pojava zabilježena i u Švedskoj, ali i Sloveniji.

Prema pisanju medija klaunovi koji straše prolaznike viđeni su i u Osijeku, Slunju i Bjelovaru.

Poznata je i činjenica da neki ljudi pate od fobije koja uključuje upravo klaunove. Bilo to izazvano Kingovim It-om ili nekom drugom traumom, nije uostalom ni bitno. Isto vrijedi i za poticaj nekome da se u klaunove odjeva isključivo da bi strašio ostale. Bitno je da se neslane šale koje se igraju s tuđim strahovima trebaju spriječiti. U svakom slučaju, javite nam, ako vam za oko zapne netko odjeven u klauna.

Komentari