bilo je puno više takvih

TAJNA DUGOVJEČNOSTI Vremešni Ludbrežanin i danas na biciklu lake šale savlada uzbrdicu

Objavljeno: 10.09.2017. 14:51

Zadnja izmjena: 10.09.2017. 14:51

Foto: Facebook

Vremešni Feliks Pignar već je prevalio i deveto desetljeće svog života, ali do kuće u Vinogradima Ludbreškim stigne svojim biciklom - i to bez ikakvog zaustavljanja radi odmora.

I dalje brižno održava svoju kućicu u cvijeću i vodi brigu o svoja dva pajceka. Kuća je puna uspomena na njegov dugogodišnji humanitarni rad za koji je dobio nagradu grada Ludbrega za životno djelo. Vrlo ugodan sugovornik, gospodin Feliks i danas je bistrog uma i živa enciklopedija.

- Zaustavio sam se u dva navrata da se odmorim a on to radi bez zaustavljanja. - govori Tomica Letina, inače dugogodišnji nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Ludbreg i čovjek koji se uvijek bavio tjelesnom aktivnošću.

A vjerojatno je jedan od razloga dugovječnosti i vitalnosti gospodina Feliksa i to što se redovno služio svojim biciklom. Kako Tomica Letina bilježi na svom fejsu, nekoć je to bio uobičajeni način kretanja mnogih Ludbrežana. Crno-bijela fotografija snimljena 1977. godine u oštroj je suprotnosti sa slikom Ludbrega - i svih naših gradova i općina - u današnje vrijeme. Namjesto zdravih, ekonomičnih i ekoloških bicikala, za sve prilike i neprilike koristimo prvenstveno automobile. Uistinu je pitanje koliko će današnjih ljudi dočekati dob gospodina Feliksa i još uz to imate snage za pedaliranje do vrha brijega.

Komentari