Krema za bebe učinkovita protiv bora?

Objavljeno: 19.01.2011. 19:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: fashion.hr

Ako ste dosad kupovali skupe kremice protiv bora, serume i slične kozmetičke proizvode možda ste uzaludno bacili novac. To bi se dalo zaključiti iz vijesti koju je objavio Daily Mail koja tvrdi kako su Britanke lude za maslacem za bebinu guzu koji je navodno jako učinkovit protiv bora.

Lanac trgovina Waitrose objavio je podatke kako je ta kremica (koja inače košta nešto više od 20 kuna) najprodavanija među ženama svih dobi. Navodno su u 12 mjeseci prodali onoliko krema koliko su očekivali da će ih prodati u narednih 14 godina!

Za sve su krive članice jednog foruma koji okuplja roditelje.

„Nisam imala ovako lijepu kožu od pretpuberteta!" i „Ni sama ne znam zašto sam je namazala, ali ta krema je fantastična!" samo su neki od komentara na tu kremu, a jedna forumašica je čak napisala da po učinku nadmašuje skupocjenu Creme de la Mer koja košta oko 1000 funti (oko 8 400 kn).

Baby Bottom Butter moguće je nabaviti isključivo u Waitrose supermarketima, pošto je riječ o njihovoj robnoj marki koja je uvedena 2005. nakon što je uprava odlučila izostaviti parabene i boje iz svoje stare linije proizvoda. Krema ima miris po kamilici, a sadrži maslinovo i lavandino ulje.

Usprkos histeriji koja vlada internetom, stručnjaci su pomalo skeptični u njena magična svojstva. Dr. Patrick Bowler objasnio je fenomen: „Žene možda misle kako im je koža glatka poput bebine guze, ali ona je zapravo samo jako dobro hidratizirana. Ovaj butter možda stvarno dobro hidratizira, ali ga to ne čini magičnim."


izvor i foto: fashion.hr



Komentari