provedba lokalne strategije

LAG Sjeverozapad dobio vrtoglavih 9,5 milijuna kuna koje će investirati na svom području

Objavljeno: 17.02.2017. 16:43

Zadnja izmjena: 17.02.2017. 16:52

Foto: LAG Sjeverozapad

Potpisanim ugovorom u Ministarstvu poljoprivrede Lokalnoj akcijskoj grupi Sjeverozapad je iz Programa ruralnog razvoja dodijeljeno 9,5 milijuna kuna.

Tom prilikom, Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad je rekao sljedeće: 'Danas smo potpisali ugovor vrijedan 9,5 milijuna kuna, a dobivena sredstva ćemo investirati na području našeg LAG-a. Novac je namijenjen za provedbu Lokalne razvojne strategije te za operativne troškove LAG-a. U Lokalnoj razvojnoj strategiji definirali smo prioritetna područja ulaganja, a njenom provedbom novac će se dalje distribuirati korisnicima s područja LAG-a, i to za projekte koji će biti kandidirani na natječaje LAG-a'

Dodijeljenih 9,5 milijuna kuna LAG Sjeverozapad će upotrijebiti za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« (provedba LRS), podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« iz PRR 2014. – 2020«.

Dodijeljena potpora namijenjena je provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad, odnosno sufinanciraju odabranih projekata od strane LAG-a za korisnike s područja ove lokalne akcijske grupe te za ulaganja koja se provode na LAG području.

Komentari