na utakmici hrvatske i ukrajine

Legendarni varaždinski i jugoslavenski vratar jučer se susreo s 'Mr Special One' Mourinhom

Objavljeno: 25.03.2017. 18:20

Zadnja izmjena: 25.03.2017. 18:23

Foto: Privatna zbirka

Na jučerašnjoj utakmici Hrvatske i Ukrajine u VIP loži su se upoznali i proveli vrijeme u ugodnom ćaskanju negdašnji golman Varteksa i mlade jugoslavenske reprezentacije Anđelko Jagečić i svjetski poznati trener José Mourinho.

Međutim, ono što je spojilo Jagečića i Mourinha nije njihovo bavljenje nogometom, nego činjenica da obojica imaju poslodavca u Manchesteru. Mourinho, kao što znamo, trener je Manchester Uniteda, dok je Jagečićeva tvrtka KotonTeks ekskluzivni distributer englesko-američke kompanije Tensar-International sa sjedištem u Manchesteru.

- Mourinhu su rekli da je tu još jedan koji ima poslodavca u Manchesteru pa ga je to zainteresiralo. Pričali smo o svemu i svačemu, a jedva nešto malo o nogometu. On se malo htio odmoriti od nogometnih tema. Jedino sam mu bio rekao da sam nekoć branio i da je David de Gea najbolji vratar na svijetu. - ispričao nam je Jagečić, šaljući nam i svoju fotku s Mr Special One.

'Onaj Marić mi je bio rezerva...'

Anđelko Jagečić iza sebe ima uistinu impresivnu nogometnu karijeru. Već je od mladih dana bio zapažen kao vratar, pa je bio izabran i u mladu reprezentaciju Jugoslavije.

- Rezerva mi je bio onaj Marić iz Veleža. - priča Jagečić, misleći pritom na Envera Marića koji će kasnije braniti za A reprezentaciju i Schalke 04. Zbog tog Marića i prilike da vježba s njime Jagečić je išao služiti vojni rok u Mostaru. Najveći dio karijere proveo je kao vratar Varteksa, a branio je još i za ljubljansku Olimpiju i koprivnički Slaven Belupo. Po završetku igračke karijere postao je savezni nogometni sudac i tako ostao u nogometu sve do izbijanja rata u Hrvatskoj. 

Iz njegove privatne arhive donosimo i dvije vrijedne nogometne uspomene - na prvoj je momčad Varteksa iz 1975. godine, u vrijeme kad su se natjecali u Drugoj ligi Zapad. A na drugoj je uhvaćen trenutak kada Jagečić na golu Slaven Belupa majstorski boksa loptu na prijateljskoj utakmici s Crvenom Zvezdom. 

 

Komentari